Ceļvedis: «Positivus», Gribu bērnu, pilsētas svētki u.c. (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lai gan daba mūs īpaši nelutinās šajās brīvdienās, tas nav šķērslis aktīvi apmeklēt tik krāšņo un daudzveidīgo pasākumu programmu visā Latvijā. Atceramies: nav neizdevušies pasākumi - ir vien nepiemērots apģērbs!

PASĀKUMI UN KONCERTI

Foto: Mārtiņš Otto

Sācies lielākais mūzikas festivāls Baltijā «Positivus», kas jau septīto gadu pēc kārtas pulcēs dažādu valstu spožākos mūziķus, lai priecētu festivāla apmeklētājus. Uz festivālu esam devušies arī mēs - TVNET komanda. Pirmo reizi «Positivus» festivāls notiks trīs dienu garumā, piedāvājot mūziķu koncertus līdz pat svētdienas naktij. Festivāla teritorijā darbosies sešas mūzikas skatuves un «Ādažu čipsu» kinoteātris, kur tiks demonstrētas dažādas filmas. Šovakar uz festivāla «Tele2» skatuves uzstāsies kanādiešu elektro-punk duets «Crystal Castles», Lielbritānijas šarmantie indī rokmūzikas pārstāvji «Noah And The Whale», Latvijā zināmā Igaunijas dziedātāja Iiris un Austrijas instrumentāli ambientais tehno trio «Elektro Guzzi». Uz «Nordea» skatuves šovakar klausītājus priecēs intriģējošs mūzikas duets no ASV «Twenty One Pilots», pašmāju grupa «Zodiaks», Londonas dinamiskā indīroka apvienība «Palma Violets» un četru mūziķu apvienība «Rasabasa», kas pārstāv Lietuvas un Norvēģijas mūziķus, savukārt uz «I Love You» skatuves šovakar muzicēs lietuviešu grupa «Colours Of Bubbles», Cēsu alternatīvā indīpopa apvienība «Franco Franco», Andis Grīva, Lietuvas mākslinieki «Deeper Upper», Rīgas eksperimentālā roka un postpankroka apvienība «Parara» un pašmāju grupa «Laika suns».

Lasi par Positivus aktualitātēm un māksliniekiem

«Red Bull Music Academy» skatuve šajā vakarā priecēs ar dīdžeja «Rapa», «Oogle Vision», «Kwazar», «OYT», «Mr. Nestor», «Jesse & Jimi Tenor», «Eltron John», «Jack Beats», «Riton» un «DJ Quest & Paul Oja» uzstāšanos, savukārt festivālā uz «Palladium» skatuves koncertēs pašmāju grupa «Luministic», latviešu dziesminieks Mikus Frišfelds, daudzsološa indīgrupa no Maskavas «Milk», pašmāju grupa «Very Cool People» un «Satellites LV», kā arī Igaunijas mūziķi «Elephants From Neptune».

Turpmākajās dienās festivālā uz «Tele2» skatuves uzstāsies «The xx», «Sigur Rós», «Two Door Cinema Club», «Imagine Dragons», Toms Odells, Maikls Kivanuka, «Jauns Mēness», Vilijs Mūns, «Latvian Blues Band», bet uz «Nordea» skatuves uzstāsies «!!! (chk chk chk)», «C2C», «Charli XCX», «Efterklang», «The Sound Poets», Džons Grants, «Team Ghost», «Suuns», «No Ceremony», «Darwin Deez», «Pienvedēja piedzīvojumi», «Sibyl Vane», «Inokentijs Mārpls» un «Laime pilnīga». Savukārt uz «I Love You» skatuves uzstāsies «Without Letters», «Zebra Island», «Momend», Anete, «Carnival Youth», Alise Joste, «Bērnības milicija», Marks Palubenka, «Odd Hugo», «Stūrī zēvele», «Them Lemons», «Tribes of the City». Uz «Red Bull Music Academy» skatuves uzstāsies «Halfbrother», «Fingalick», «ELVI/DUNIAN», «Shotman», «Firejosé», «KAMP!», «B.Bravo», «Superskankers», «MJ Cole» un «Artwork».

Festivālā uz «Palladium» skatuves koncertēs «Dejojošie mākoņi», «The Stanleys», «Age Of Stones», «Komjaunatne», «Kurak», «Oranžās brīvdienas» un «The Sound Poets», kā arī programmu veidos «Tallinn Music Week» mūziķi «Jagaspace», «Paabel», «I Wear* Experiment», «Wolfredt», «Candy Empire», «Galvanic Elephants», «Faun Racket» un «Outloudz».

Foto: publicitātes

Līdz 21.jūlijam Līvānos atzīmēs pilsētas svētkus, kuru devīze šogad ir «Stikla raksti, deju raksti, vidū zelta atslēdziņa». 20.jūlija rītā no degvielas uzpildes stacijas «Latvijas nafta» līdz pilsētas stadionam (Uzvaras ielā) tiks organizēts brauciens, kurā piedalīsies visdažādākie transportlīdzekļi – motocikli, kvadracikli, motorolleri, velosipēdi u.c. Savukārt pilsētas stadionā norisināsies tradicionālie sporta svētki, šogad ar nosaukumu «Veselībai un možam garam!»: velosacensības, volejbols, bērnu sacensības, zīdaiņu rāpošanas sacīkstes, futbols, šautriņu mešana, šaušana, virves vilkšana un vēl daudz kas cits. Darbosies zupas virtuve un bezmaksas piepūšamās atrakcijas bērniem. Svētku turpinājums (no plkst. 21.00) norisināsies Tradīciju laukumā, kur visus klātesošos priecēs Rēzeknes Zaļo pakalnu kora, grupu «Credo», «Leģions» , «Galaktika» un «Otra puse», DJ Jānis Balodis (Radio 1) koncerti un balle. Neizpaliks arī svētku uguņošana!

Līvānu pilsētas svētku programma

Foto: publicitātes

Balvu pilsētas svētki šogad plānoti kā salidojums, kuru apmeklēt aicināti visi, kas Balvus sauc par dzimto pilsētu, kuri ilgus gadus te ir dzīvojuši, strādājuši, kuri saka: «Es esmu balvēnietis!». Šī gada Balvu pilsētas svētku moto ir «Muižas Lācis kopā sauc!» un tie notiks 19. un 20. jūlijā. Ūdens karnevāls - pašdarināto peldlīdzekļu izbrauciens Balvu ezerā. Tu vari izgudrot un pagatavot kaut ko īpašu ar ko var pārvietoties ūdenī, jo Tu viens vai komandā to demonstrēsi braucienā pa Balvu ezeru.

Balvu pilsētas svētku programma

Foto: publicitātes

19.jūlija pulksten 11.00 Pūres pagastā tiek svinēti Pūres pagasta svētki. Visas dienas garumā Pūres centrā pie pasta atrakcijas bērniem, savukārt vakarā pulksten 22.00 - vakara kino. Taču Pūres pagasta svētki tiek svinēti visā pagastā. Tā Dzintara ciematā (starp Pūri un Kandavas pagriezienu) piektdienas vakarā no pulksten 20.00 - pašdarbības kolektīvu koncerts un zaļumballe kopā ar kapelu «Beisiks». Arī Lamiņos būs virkne pasākumu. Lamiņu baznīcā pulksten 19.00 koncertu sniegs Žoržs Siksna, pulksten 21.00 ciemā uzstāsies folkloras kopas «Milzkalnieki» un «Pūralāde», bet no 21.30 norisināsies dejas jautrā zaļumballē. Sestdien no pulksten 12.00 turpināsies arī Pagasta svētki Pūrē. Laukumā pie pasta tiks veidots ziedu paklājs ābola formā, būs radošās darbnīcas un sporta sacensības. Pulksten 18.00 norisināsies svētku gājiens, bet pulksten 19.00 sāksies koncerts, kurā piedalīsies Talsu pūtēju orķestris un defilē grupa, pašdarbības kolektīvi un Dobeles violeto ceriņu kora ansamblis. Vakars noslēgsies ar zaļumballi, kurā spēlēs «Lauku muzikanti», bet svētku svinēšana ar dažādām aktivitātēm turpināsies arī svētdien.

Foto: publicitātes

20.jūlijā, pie sevis ciemos uz Dārza svētkiem «Rožu valdzinājums» aicina rožu kolekcijas dārza īpašnieki Daila un Bruno Trubiņi. Visas dienas garumā no pulksten 11.00 šajos Mazajos Rožu svētkos darbosies iedvesmojošas meistarklases, būs rožu vīna un ievārījuma degustācija, varēs vērot floristu darbu izstādi, klausīties mūziku un dzejas lasījumus, fotografēties pie rozēm un baudīt nesteidzīgu atpūtu rožu dārzā. No pulksten 17.00 varēs klausīties dziesmas rozei, kuras izpildīs aktieris Varis Vētra, bet no pulksten 20.00 - izdejoties zaļumballē, kurā muzicēs Juris Pavlovs. Ieeja uz pasākumu dienas garumā Ls 2.00, pensionāriem un bērniem, kā arī viesiem, kam vārds vai uzvārds saistīts ar rozi,- ieeja brīva.ā

Foto: publicitātes

19.jūlijā - 21.jūlijā Vecpiebalgas pilsdrupās tiek rīkoti Senās pils svētki. Pasākuma ietvaros pilsdrupu teritorijā tiek iekārtota seno baltu un ķeltu apmetne un radīta iespēja dalībniekiem un apmeklētājiem iesaistīties dzelzs laikmeta un viduslaiku piedzīvojumā. Svētku kulminācija būs 20.jūlijā, kad pildrupās būs seni tērpi, ēdieni, dziesmas, cīņas, rituāli un amatniecība. Dalībnieku vidū ir vairākas vēstures rekonstrukcijas biedrības, seno amatu pratēji un ķeltu un baltu dzīvesziņas kopēji no dažādām Latvijas vietām. Ieeja bez maksas.

Foto: publicitātes

19.jūlija vakarā plkst. 18 Liepājas muzeja dārzā Kūrmājas prospektā 16/18 ikviens liepājnieks un Liepājas viesis aicināts uz dārza svētkiem. Lai parādītu dārza svētku burvību un ļautu izbaudīt Liepājai tik raksturīgo nesteidzīgo un skaisto vasaras vakaru, svētku programmu visai ģimenei piedāvā aģentūra «Baringtons K». Dārza svētki sāksies ar programmu pašiem mazākajiem. Plkst. 18 mazie dārza svētku viesi aicināti uz Liepājas leļļu teātra izrādi «Diegabundža». Pēc izrādes bērni aicināti piedalīties dažādās radošās darbnīcās. No plkst. 18.45 uzstāsies vokālās studijas «Tev un man» dziedātāji Igetas Gaiķes vadībā. Svētku turpinājumā no plkst 19.30 skatītājus priecēs alternatīvo un moderno deju priekšnesum, kā arī Māra Kupča un viņa audzēkņu ģitāras koncerts, kurā ģitāras skaņās varēs baudīt klasiskās un modernās mūzikas vērtības. Plkst. 21 dārza svētku viesi varēs baudīt tango dejas paraugdemonstrējumus Liepājas Argentīnas tango deju studijas «Tango degustācija» dalībnieku izpildījumā. Tam seko koncerts - sadziedāšanās un dejas.

Foto: publicitātes

19.jūlijā pl.20.00 Cēsu pils klētī šefpavārs Lauris Aleksejevs, režisore un producente Gundega Skudriņa un scenogrāfi Rūdolfs Baltiņš un Mārcis Ziemiņš ir sagatavojuši unikālu gastronomisko performanci "Nepieradinātās vakariņas". Tas solās būt vienreizējs piedzīvojums garšas valstībā, kas atklāsies ar visām piecām maņām - dzirdi, redzi, tausti, garšu un smaržu. Aptuveni divu stundu ilgā performance iecerēta kā maltīte 60 cilvēkiem, kuri ēšanas laikā kopīgi dosies pētnieciskā un pārsteigumiem bagātā ceļojumā kulinārijas pasaulē, izjutīs ne tikai garšas, bet arī prieku, draudzību, bailes, apjukumu, smieklus un laimi. Būs liecinieki tam, ka šefpavārs un scenogrāfi, audio un video, provokācija un miermīlība, tradicionālais un laikmetīgais, dažādu mākslas un zinātnes jomu saplūšana vedīs pie jauniem atklājumiem."

Dzīres Kuldīgā

Līdz pat 21. jūlijam Kuldīgas pilsēta svinēs «Dzīres Kuldīgā». Kuldīga šogad atzīmēs pilngadību – 18 gadus. «Dzīres Kuldīgā» ir vasaras centrālais notikums – piecas neaizmirstamas dienas, pilnas prieka un līksmes. Kuldīgas kultūras centrs gādā par to, lai šogad atkal mēs tiktu pārsteigti ar nekur vēl neredzētiem priekšnesumiem.

Dzīres Kuldīgā

IZRĀDES

Foto: publicitātes

Padomju retro auto brauciens notiks 19.jūlijā plkst.17, bet plkst.20 Kaives muižas parkā novadu pašvaldības kolektīvs piedāvās Paula Putniņa lugu «Ar būdu uz baznīcu», bet pēc tam sekos lustīga ballēšanās kopā ar Igauņu ģimeni. 20.jūlijā notiks Lielā novadu diena, kad būs gan liela tirgošanās, gan arī iestudējuma izrādīšana un zaļumballe. No plkst.13 Brāļu Kaudzīšu muzejmājas pagalmā notiks seno amatu pratēju izrādīšanās un tirgošanās, bet «Kalna Kaibēnu» pļavās varēs satikt «Mērnieku laiku» kolorītākās personas. Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad Alauksta estrādē tiks demonstrēts jauniestudējums «Tad būs laba lustēšana». Tekstu iestudējumam rakstījusi Inguna Bauere, bet mūziku - Jānis Lūsēns, savukārt iestudējuma režisors ir Varis Brasla. Šogad iestudējumā būs sastopami vairāki jau pagājušajā gadā iepazīti tēli, taču būs arī daudzi jauninājumi, piemēram, aktieris Uldis Dumpis iejutīsies Andreja Jurjāna tēlā, Baiba Sipeniece-Gavare atveidos Aspaziju, kā arī piedalīsies Valdis Liepiņš, Ģirts Ķesteris, Kristīne Nevarauska, Andris Keišs un daudzi citi pagājušā gada iestudējumā iepazīti aktieri. Pēc izrādes sekos tautas sadziedāšanās kordiriģenta Egīla Vētras vadībā, kā arī sekos zaļumballe ar grupu «Tālbraucēji». «Vecpiebalga atver durvis» noslēgsies 21.jūlijā ar emocionālu programmu Vecpiebalgas evaņģēliski luteriskajā baznīcā, kur plkst.13 sāksies dievkalpojums, bet plkst.14 notiks Jāņa Lūsēna koncertprogramma «Mazu brīdi pirms...», kurā dziedās Kristīne Zadovska un Ingus Pētersons, bet muzicēs pats Lūsēns un mūziķu grupa.

Foto: Mārtiņš Otto

Gaidot filmas «Džimlai Rūdi Rallallā!» pirmizrādi, pie skatītājiem nāk muzikāli optimistisks koncertuzvedums ar Latvijas skatuves leģendām un vienojošām dziesmām. 19.jūlijā to varēs skatīt Jelgavā. Koncertuzvedumā šī tēma attīstīta tālāk un filmas varoņi iesaistās aizvien jaunās aktivitātēs, meklējot dažādus veidus, kā, aktīvi darbojoties, visiem kopā dzīve ietu uz augšu. Izcilās skatuves personības, kas piedalās uzvedumā, dalīsies savā personiskās dzīves pieredzē gan par nopietnām, gan ļoti nenopietnām tēmām. Skatītājiem būs iespējams uzzināt dažādus smieklīgus atgadījumus, kas piedzīvoti filmas tapšanas gaitā.

Foto: publicitātes

Saule un ziedošie kastaņi vairs nespēj noturēt mēģinājumu telpās pat tik aizņemtus aktierus, kā Ģirtu Ķesteri, Maiju Doveiku, Zani Daudziņu un Aldi Siliņu. Jaunā izrāde «Gribu bērnu!» būs skatāma vasarā, septiņu pilsētu brīvdabas estrādēs, un tās iecere ir pulcēt skatītājus, lai kopā radītu pozitīvas emocijas, rosinātu sabiedrību aktīvāk iesaistīties demogrāfiskās situācijas uzlabošanā, uzdrošinātos pieņemt lēmumus un domāt par labo. Līdzās lieliskajam aktieru sastāvam izrādes radošajā komandā darbojas režisors Juris Rijnieks, scenogrāfs Ivars Noviks, komponists Niks Matvejevs un pats galvenais – Gunta Kalniņa un Inta Bernova, izrādes autores, kuras plašākai skatītāju auditorijai pazīstamas kā televīzijas seriāla «Ugunsgrēks» scenāristes. Izrāde būs skatāma vasarā brīvdabas estrādēs – Jēkabpilī (21. jūlijā), Bauskā (27. jūlijā), Madonā (4. augustā), Talsos (10. augustā), Tukumā (17. augustā), Saldū (18. augustā), Saulkrastos (24. augustā).

KINO

Foto: publicitātes

Žanrs: Asa sižeta filma, drāma, trilleris.

ASV Kongresa nama drošības darbinieks Džons Keils dodas uz darba interviju Baltajā namā, jo viņa sapnis ir strādāt Prezidenta apsardzes dienestā. Saņēmis atteikumu, viņš nespēj par to paziņot meitiņai, kura viņu gaida aiz durvīm. Tomēr abi iešmauc tūristu grupas barā, kas apmeklē Balto namu. Šī ekskursija drīz vien pārtop murgā, jo tieši todien teroristi uzsāk uzbrukumu prezidenta mītnei un pašam prezidentam. Keils ir nokļuvis īstajā vietā un īstajā laikā, lai pierādītu savu gatavību aizsargāt prezidentu. Taču kaut kur šajā namā atrodas arī viņa meita. Lomās: Channing Tatum, Jamie Foxx, Maggie Gyllenhaal, Jason Clarke, Richard Jenkins. Režisors: Roland Emmerich. Kinoteātros no: 19.07.2013.

Foto: publicitātes

Žanrs: Komēdija, šausmu filma

Filmas galvenie varoņi ir četri draugi, kas uzzina, ka viņu pilsētiņā apmeties vilkatis. Kad briesmonis sāk uzbrukt vietējām jaunavām, četri neveiksminieki nolemj, ka nu ir pienācis pēdējais brīdis glābt atlikušās meitenes. Taču veidu, kādā viņi to nolemj darīt, par varonīgu nenosauksi. Režisors: Andy De Emmony. Lomās: Jessica Szohr, Ed Speleers, Timothy Spall. Kinoteātros no: 19.07.2013.

Foto: publicitātes

Žanrs: Detektīvfilma, drāma

Viņiem patīk viss, kas spīd. Viņi daudz dzer un kavē skolu. Viņu autoritātes ir Holivudas zvaigznes. Viņu mērķis – ekskluzīvas mantas, kas parasti rotā skaistos un slavenos. Grupa pusaudžu dēvē sevi par «Spožo bandu» un aplaupa slavenību namus. Dienas kartību viņi noskaidro sociālajā tīklā Twitter un Facebook, adreses – Google, tāpēc zina, kurp iet un cik daudz laika vajadzēs. Filmā «Izredzētie» režisore Sofija Kopola atklāj pusaudžu slēptās vēlmes, viņu tieksmi riskēt, alkas pēc brīvas un skaistas dzīves. Filmā atainota Holivudas vētrainā un apskaužami jautrā dzīve. Sižets balstīts reālos 2008. gada notikumos. Grupa pusaudžu nolaupīja mantas apmēram trīs miljonu dolāru vērtībā un «apciemoja» Parisas Hiltones, Orlando Blūma, Lindsijas Lohanas, Mirandas Kerras, Braiena Ostina Grīna, Meganas Foksas un vēl dažu zvaigžņu rezidences un galu galā iekrita. Filmā piedalās dažas zvaigznes, kas tiešām cietušas «Spožās bandas» dēļ. Režisors: Sofia Coppola. Lomās: Emma Watson, Leslie Mann, Claire Julien, Israel Broussard, Taissa Farmiga, Katie Chang.Kinoteātros no: 19.07.2013.

Foto: publicitātes

Žanrs: Komēdija, drāma

Filma «Patiesības spēle» stāsta par bijušo skolasbiedru trijotni, kas sapulcējusies, lai atcerētos vētrainos jaunības piedzīvojumus. Mežonīgais mačo Marks ierosina turpināt izklaides meiteņu apskāvienos, taču tam nepiekrīt ar laulības rutīnu sirgstošais Genādijs un dzīvokļa īpašnieks Anatolijs - nelabojams neveiksminieks. Kā noskaidrojas, par vakara naglu kļūst ciemos iegriezusies Maja - studiju laiku madonna, kuru pirms divdesmit gadiem bija trijotnes simpātiju objekts. Samezglojoties četrotnes sarunām tiek uzsākta bīstami atklātā spēle "patiesība", kuras gaitā draugi uzzina to, ko būtu labāk noklusēt un nezināt... Iekaistot atmosfērai atklātībā nāk ilgus gadus slēpti neērti fakti par sevi, ģimeni, mīlestību, kas liek dusmoties, smieties, kauties un uz brīdi aizturēt elpu. Taču vai bīstami atklātā saruna nesagraus desmitgades ilgstošās draudzības? Kinoteātros no: 19.07.2013.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu