Videoreportāžu konkurss mobilajiem reportieriem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

LNT raidījums „Degpunktā” šonedēļ „Latvijas mobilā reportiera” akcijas ietvaros aicina iesaistīties īpašā konkursā – iejusties žurnālista ampluā un nofilmēt pašiem savas reportāžas. Nedēļas beigās labākās reportāžas autors saņems īpašu balvu no uzņēmuma „Latvijas mobilais telefons” – jaudīgu mobilo tālruni LG, otrdien vēstīja „Degpunktā”.

Savus padomus videoreportāžu veidošanā no notikuma vietām sniedza „Degpunktā” ilggadējais reportieris Agris Blūmfelds. Tāpēc tajos aicināti ieklausīties visi potenciālie mobilie reportieri, kuri vēlas piedalīties šīs nedēļas „Degpunktā” konkursā.

„Degpunktā” bieži uzzina par dažādiem notikumiem tieši no skatītājiem, kuri piezvanījuši uz raidījuma karsto tālruni 220000112. Tātad – arī „Degpunktā” raidījuma komandas darbā telefonam ir liela nozīme.

„Lecam ātri mašīnās, braucam uz notikuma vietām, protams, līdzi ir kamera. Jūsu gadījumā tas varētu būt mobilais telefons. Ņemam savus instrumentus rokās un bliežam!” uzsvēra Blūmfelds.

Latvijas mobilie reportieri videoreportāžas var filmēt ar jebkuru aparatūru, taču visērtāk to darīt ar mobilo tālruni, jo pēc tam, izmantojot mobilo internetu, nofilmētais materiāls operatīvi nonāk „Degpunktā” rīcībā. Blūmfelds norādīja uz to, kāda ir videosižeta uzbūve, kas būtu mobilajiem reportieriem jāņem vērā.

„Jūs esat tas cilvēks, kurš stāsta par notikumu, visi pārējie ir sižeta dalībnieki. Jūsu uzdevums ir paņemt mobilo telefonu un filmēt visu, ko redzat: filmēt notikuma vietā ugunsgrēku, avāriju, dabas katastrofu, plūdus.

Pie reizes neaizmirstam nofilmēt arī lieciniekus - viņus nointervēt, pajautāt, kā viņi jūtas un ko dara šajā vietā - vai ir garāmgājēji, iesaistītie vai aculiecinieki. Un pēc tam to visu sūtiet Degpunktā komandai,”

sacīja Blūmfelds.

Pieredzējušais „Degpunktā” reportieris iesaka notikuma vietā aizmirst par savu kautrību, bet gan filmēt un fonā pastāstīt par to, ko redz. „Tieši tā mums, skatītājiem, būs vieglāk uztvert jūsu nofilmēto,” viņš piebilda.

Piedaloties šīs nedēļas konkursā, akcijas „Latvijas mobilais reportieris” ietvaros videoreportāžu tēma paliek katra paša ziņā – tas var būt smieklīgs stāsts, reportāža par operatīvo dienestu darbu vai kādu problēmu, vai interesantu pasākumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu