ASV spiegi bin Ladena meklēšanā īstenoja viltus vakcināciju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV izlūkdienests ir īstenojis viltus vakcināciju Pakistānas pilsētā Abotabadā, kuru tas uzskatīja par Osamas bin Ladena slēpšanās vietu, lai iegūtu dezoksiribonukleīnskābju (DNS) paraugus no viņa ģimenes locekļiem, otrdien ziņoja britu laikraksts "Guardian".

Saskaņā ar laikraksta ziņām ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) darbinieki savervējuši augsta ranga vietējo ārstu, lai organizētu bezmaksas vakcinācijas kampaņu Abotabadā, pēc bin Ladena kurjera izsekošanas līdz šai pilsētai.

Salīdzināja ar māsas DNS

Pirms augsta riska operācijas sākšanas pret bin Ladenu ASV amatpersonas gribēja salīdzināt DNS paraugus no cilvēkiem, kas dzīvoja kompleksā šajā pilsētā, ar viņa māsas DNS paraugu, kas jau bija ASV rīcībā.

Ārsts Šakils Afridi, kuru tagad ir aizturējis Pakistānas izlūkdienests ISI, sācis vakcinācijas programmu Abotabadas nabadzīgākajā rajonā, lai tā izskatītos ticamāka. Projekta īstenošana drīz vien tika pārcelta uz turīgo Bilaltaunas rajonu, kur tiešām dzīvoja bin Ladens.

"Visa lieta bija pilnīgi neparasta. Bilaltauna ir turīgs rajons. Kāpēc šī vieta būtu jāizraugās bezmaksas vakcinēšanai?"

laikrakstam pavēstīja kāda Pakistānas amatpersona.

DNS iegūt neizdodas

Kādai medicīnas māsai izdevās piekļūt bin Ladena kompleksam, bet Pakistānas ziņu avoti apgalvo, ka viņai neesot izdevies iegūt DNS paraugus.

Bin Ladens 2.maijā tika nogalināts ASV specvienības operācijā Abotabadā. Šī operācija pasliktināja abu valstu attiecības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu