Uz bērnudārzu bez autiņbiksītēm?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/auglove5

Bērnam līdz 1,5 gadiņam jāiemācās tik daudz - rāpot, sēdēt, staigāt, izteikt pirmos vārdiņus. Kādām prasmēm jābūt, sākot bērnudārza gaitas? Konsultē Inguna Vārtiņa, privātās pirmsskolas "Patnis" direktore.

"Mana pedagoģiskā pārliecība ir tāda, ka bērns uz bērnudārzu nāk tāds, kāds viņš ir," uzsver Inguna Vārtiņa, privātās pirmsskolas "Patnis" direktore. "Viņam nedrīkstētu izvirzīt nekādus nosacījumus, jo, piemēram, viens bērns ir piedzimis februārī, viens ir piedzimis maijā, un katrs ir piedzimis ar savu es, tāpēc nav pieļaujams, ka tiek novilkta kaut kāda iedomāta prasību līnija 1,5 gadu vai 2 gadus veciem bērniem."

Kā stāsta Inguna Vārtiņa,

vecākiem nevajadzētu iespringt uz bērna pārizglītošanu,

gatavojot viņu bērnudārza gaitām, tomēr atcerieties, ka ar bērnu ir jārunājas, jādarbojas, piedāvājot kaut ko jaunu, tomēr to neuzspiežot, ļaujot bērnam brīvi izvēlēties.

Uz bērnudārzu bez autiņbiksītēm?

Dodoties apskatīt nākamo bērnudārzu, māmiņas noteikti pavaicā, vai mazulis ir jāatradina no autiņbiksītēm pirms bērnudārza gaitu uzsākšanas.

Inguna Vārtiņa uzsver, ka bērns tikai 1,5 gadu vecumā sāk mācīties, kā saskaņot smadzeņu un ķermeņa darbību, tāpēc būtu pāragri prasīt no mazuļa, kurš 1,5 gadu vecumā sāk bērnudārza gaitas, lai viņš patstāvīgi dotos uz podiņu.

"Būs mirklis, kad bērniņš atteiksies no podiņa; būs mirklis, kad bērns atnāks uz bērnudārzu un, ieraugot, ka citi bērni lieto podiņu, arī pats sāks to darīt," iedrošina Inguna Vārtiņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu