Klausītājus aicina Saulkrastu džeza festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vakar Saulkrastos, Minhauzena undā, tika svinīgi atklāts XVI starptautiskais Saulkrastu džeza festivāls un starptautiskā džeza meistarklašu nometne. Nedēļu garos mūzikas svētkus pirmajā festivāla dienā iesāka Renāra Lāča vadītā Ventspils Bigbenda un Rīgas Doma kora skolas jaunie mūziķi, kuri ar savu augstvērtīgo sniegumu sevi piesaka sevi skaļi un pamatīgi, paziņojot, ka Latvijas džeza jaunā paaudze ir ieradusies. Koncertam sekoja «jam session», kurā varēja baudīt meistarklašu pasniedzējiu, Deivids Berkmana, Zazas Tsertsvadzes un Joana Solera saspēli ar jaunajiem mūziķiem no Ventspils Bigbenda un RDKS, kā arī drosmīgākajiem un pieredzējušākajiem meistarklašu audzēkņiem. Šovakar klausītāju ausis Saulkrastos priecēs vēl viens jaunās džeza mūziķu paaudzes ansamblis «The Room 17».

«The Room 17» sastāvā muzicē Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas audzēkņi. Pēc viņiem uzstāsies ansamblis «ElektroFolk», kurā darbojas mūziķi, kuru vārdi komentārus neprasa: Ainārs Majors, Artis Orubs, Edgars Kārklis, Ilze Grunte un Kristīne Kārkle-Puriņa. ElektroFolk izpildīs oriģinālā aranžējumā veidotu mūziku, kas balstīta uz etnisku materiālu, dinamiskā un mūsdienīgā skanējumā. Šīvakara koncerta programmu noslēgs atraktīvā grupa «Very Cool People», kuriem pievienosies arī spāņu ģitārists Joans Solers.

Džeza svētki Saulkrastos turpināsies visu nedēļu, katru vakaru piedāvājot augstvērtīgu muzikālu baudījumu burvīgā brīvdabas atmosfērā. Festivāla kulminācija būs Sestdien 20. jūlijā, kad plkst 12 uz festivāla skatuves kāps meistarklašu audzēkņi un 19 uzstāsies Beka Gochiashvili Trio, Kestutis Vaiginis Quartet un Mirāžas džeza orķestis ar lielisko vokālistu Ola Onabule, kuri sagatavojuši krāšņu festivāla noslēguma programmu.

facebook.com/saulkrastijazz.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu