Siliņš laika apstākļu dēļ spiests pārtraukt peldējumu uz Roņu salu (49)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc aptuveni sešiem ar pusi pieveiktiem kilometriem pēc divu stundu peldējuma drošības apsvērumu dēļ Ingus Siliņš pārtraucis peldējumu no Kolkas raga uz Roņu salu Igaunijā, TVNET informē sportista pārstāvji.

«Sākotnēji nekas neliecināja, ka laikapstākļi varētu traucēt peldējumam, taču pēc divām stundām tie izmainījās un drošības apsvērumu dēļ nevarējām pieļaut, ka peldējums tiek turpināts,» saka Latvijas Pludmales glābēju asociācijas valdes loceklis Pēteris Pētersons.

Lai peldējums noritētu veiksmīgi, nepieciešams pareizs viļņu virziens, vēja virziens un straume, taču šie apstākļi izmainījās un turpināt peldējumu nozīmētu apdraudēt Siliņa veselību.

«Cilvēks nekad nebūs stiprāks par jūru, es cīnījos, taču šoreiz nesanāca. Pēc laika prognozes šī bija labākā diena nedēļā, taču, diemžēl, vējš mainījās un kļuva pārāk spēcīgs un viļņi par lielu. Mana ģimene un gaidāmais bērniņš ir pirmajā vietā, nevēlos lieki riskēt un viņus sāpināt,» saka Ventspils triatlonists.

Šobrīd komanda dodas atpakaļ uz krastu un vēlāk dosies uz Rīgu.

Peldējumu 31 gadu vecais Siliņš sāka no Kolkas raga pulksten 6 no rīta. Plānotais distances garums bija aptuveni 38 kilometru garš.

Komentāri (49)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu