Sīrijas režīma spēki gūst panākumus kaujās valsts dienvidos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AHMAD AL-MSALAM / AFP

Sīrijas režīma spēki ar Krievijas atbalstu pirmdien valsts dienvidos guvuši ievērojamus panākumus cīņās ar nemierniekiem, pavēstīja monitoringa organizācija un valsts mediji. Sīrijas režīma spēki kopš 19.jūnija izvērsuši operāciju pret nemierniekiem stratēģiski svarīgajās Deras un Kuneitras provincēs.

Asada režīma karaspēks šobrīd kontrolē 80% Deras provinces, bet pirmdien atkarojis jaunas pozīcijas bruņotās opozīcijas spēkiem provinces rietumdaļas lauku apvidos un kaimiņu Kuneitras provincē.

Sīrijas armijas un to sabiedroto karotāji «strauji virzās uz priekšu» kaujās ar nemierniekiem Deras rietumdaļā, vēsta Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR).

«Sīrijas režīma spēki sagrābuši Al Haras pilsētu, kā arī Samlinu, At Tihu un Zimrinu,» pavēstīja SOHR vadītājs Rami Abderrahmans.

Nemiernieki no At Tihas padzīti militāra uzbrukuma rezultātā, savukārt Al Harā nemiernieki piekrituši padoties, noslēdzot atbilstošu līgumu.

Karotāji netālajā Navā risina sarunas par līdzīgu vienošanos, sacīja Abderrahmans.

Atbilstoši šādiem līgumiem nemiernieki nodod teritoriju Sīrijas režīma spēku kontrolē, kā arī atdod valdības spēkiem smago un vidēji smago bruņojumu, apmaiņā pret bombardēšanas apturēšanu.

Džihādisti, kas nocietinājušies kalna virsotnē līdzās Al Harai, atteikušies nodot valdības spēkiem šo apvidu, sacīja Abderrahmans.

Režīma spēki un Krievija uz to reaģējuši, intensīvi bombardējot šo kalnu apvidu, un nogalinājuši vismaz 30 «Al Qaeda» sabiedrotā grupējuma «Hayat Tahrir al-Sham» (HTS) kaujiniekus.

Režīma spēkiem pirmdien uz īsu brīdi izdevies ieņemt šo kalnu, tomēr, kad nemiernieki, uzbrūkot no slēpņa, nogalinājuši 12 karavīrus, valdības vienības bija spiestas atkāpties, skaidroja Abderrahmans.

Krievijas un Sīrijas kara aviācija pirmdien otro dienu pēc kārtas turpināja bombardēt Kuneitras provinci.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu