"Visu Latvijai!" apvienosies ar TB/LNNK

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien partijas "Visu Latvijai!" 8.kongresā tika nolemts apvienoties vienā partijā ar līdzšinējo sadarbības partneri partiju "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (TB/LNNK).

No 189 kongresa delegātiem par apvienošanos ar TB/LNNK balsoja 152, pret bija 12, bet pieci delegāti atturējās.

Kopā partijā reģistrēti 368 biedri

Jaunveidojamai nacionālajai partijai būs divi Valdes līdzpriekšsēdētāji. To paredz jaunveidojamās partijas statūtu projekts. Par apvienotās partijas diviem līdzpriekšsēdētājiem izraudzīts Raivis Dzintars, kurš pārstāv "Visu Latvijai!" un Roberts Zīle, kurš pārstāv TB/LNNK.

Uzrunājot "Visu Latvijai!" 8.kongresa dalībniekus pirms lēmuma pieņemšanas par partiju apvienošanos,

"Visu Latvijai" līderis Raivis Dzintars pauda, ka nacionālajiem spēkiem turpmāk jābūt vienotam veselam, nacionālajai apvienībai jākļūst par jaunās paaudzes visvairāk atbalstīto spēku, kā arī tai jākļūst par partiju, kas ir tuvu tautai.

"Mēs Saeimā esam bijuši darbīgi un pamanāmi. Arī šķēršļi starp "Visu Latvijai!" un TB/LNNK ir zuduši. Šķēršļi bija atsevišķas personas, kuras tēvzemiešu rindās vairs nav. Neatkarīgi no tā, kāds būs šodienas balsojums, mēs turpināsim strādāta tā, lai sasniegtu savus mērķus. (..) Es aicinu uzticēties manām sajūtām un saprast, ka, apvienojoties "Visu Latvijai!" tikai iegūs, jo mēs varēsim strādāt ar lielāku spēku un enerģiju," sacīja Dzintars.

Daži domā, ka TB/LNNK nevar uzticēties

Lai gan vairākums kongresa dalībnieku atbalstīja lēmumu apvienoties, bija biedri, kuri šo lēmumu neuzskatīja par pareizu, uzsverot, ka iepriekšējās Saeimas vēlēšanās TB/LNNK tauta neatbalstīja. Tāpat tika pasusts uzskats, ka TB/LNNK nevar uzticēties.

TB/LNNK valdes loceklis Dzintars Rasnačs, kurš "Visu Latvijai!" kongresa dalībniekiem nolasīja arī TB/LNNK valdes priekšsēdētājs Roberts Zīle vēstuli, atzina, ka TB/LNNK laika gaitā ir bijušas problēmas ar cilvēkiem, kas nespēja saprast kā sasniegt latviskas vērtības.

Arī Jānis Iesalnieks minēja, ka, apvienojoties vienā partijā, būs iespēja darīt vēl vairāk. "Ja mūsu vidū būs melnās avis, tad paši arī tiksim ar tām galā. Ar stingru valdes lēmumu no partijas izslēgsim cilvēku, kas nebūs tiesīgs darboties mūsu partijā. Jaunie partijas statūti veidoti ar domu, ka esam liela partija ar iespēju strādāt Eiropas Parlamentā un valdībā," skaidroja Iesalnieks.

Saglabās iepriekšējo nosaukumu

Paredzēts, ka pēc reorganizācijas apvienotā partija saglabās līdzšinējo partiju apvienības nosaukumu: Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK".

Tūlīt pēc kongresa oficiālā noslēguma paredzētas arī "Visu Latvijai!" reģionālo darba grupu sapulces saistībā ar gaidāmajām ārkārtas vēlēšanām.

Jau ziņots, ka lēmumu par apvienošanos sestdien pieņēma arī TB/LNNK.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu