Atjauno noteci ķimikāliju piesārņotajā grāvī Mārupē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien norakts iepriekš izveidotais uzbērums notekgrāvī Mārupē, pa kuru Mārupītē ietecēja ķīmiskais piesārņojums. Joprojām turpinās darbu ugunsgrēkā nodegušās noliktavas vietā.

Jau ziņots, ka naktī uz 3.jūliju Mārupē noliktavu un biznesa ēku kompleksā "Baltais vējš" izcēlās ugunsgrēks medicīnas preču noliktavā, no kurienes liesmas pārmetās uz "Ecolab" noliktavu ar profesionālo sadzīves ķīmiju - mazgāšanas, dezinfekcijas līdzekļiem un medicīnā izmantotām vielām. Ugunsgrēka laikā kaitīgās vielas kopā ar dzēšanā izmantoto ūdeni ieplūda lietus ūdeņu kolektorā, pēc tam grāvī, tad Mārupītē un Māras dīķī, iznīcinot dzīvo radību ūdenī.

Valsts vides dienesta (VVD) inspektoru atkārtoti paņemto ūdens paraugu analīžu rezultāti liecina par ļoti lēnu, bet pakāpenisku ūdens attīrīšanos no ieplūdušā ķīmisko vielu piesārņojuma Māras dīķī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu