Lietuvas un Krievijas U-19 basketbolisti iekļūst PČ pusfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lietuvas U-19 basketbola izlase Latvijā notiekošā pasaules čempionāta ceturtdaļfināla spēlē piektdien ar rezultātu 87:75 (22:15, 25:18, 17:24, 23:18) pieveica Polijas valstsvienību, pirmā iekļūstot turnīra pusfinālā.

(Papildināts ar jaunāko informāciju.)

Pirmajā ceturtdaļā cīņa bija līdzīga, taču otrajās desmit minūtēs Lietuvas jaunie basketbolisti iekrāja 14 punktu pārsvaru, ko droši nosargāja līdz pat cīņas beigām.

Lietuvas izlasē fantastisku spēli aizvadīja Jons Valančūns, kurš guva 26 punktus un izcīnīja 24 atlēkušās bumbas, bet Vītens Čizausks izcēlās ar 13 punktiem.

Savukārt Polijas valstsvienībā Mihals Mihalaks izcēlās ar 29 punktiem un 13 bumbām zem groziem.

Citā ceturtdaļfināla spēlē piektdien Krievija ar 79:74 pārspēja ASV basketbolistus, kļūstot par lietuviešu pretiniekiem pusfinālā.

Aizvadītajā mačā Krievijas izlasē rezultatīvākais ar 21 gūto punktu bija Dmitrijs Kulagins, kurš izcīnīja arī 12 atlēkušās bumbas, bet Vladislavs Truškins izcēlās ar 19 punktiem.

ASV komandas labā 21 punktu guva Džeremijs Lambs, bet Džo Džeksons iekrāja 14 punktus.

Tāpat pusfinālā iekļuva arī Serbija, kas ar 93:74 uzvarēja Austrāliju. Savukārt pēdējā ceturtdaļfināla duelī Argentīna ar 81:76 uzvarēja Horvātiju.

Kā ziņots, pusfināla mačos par 9.-12.vietu piektdien Latvijas izlase ar 99:96 pieveica Kanādu, bet Brazīlija ar 77:63 uzvarēja Ēģiptes izlasi.

Līdz ar to Latvija un Brazīlija sestdien aizvadīs spēli par devīto vietu, bet Kanādas un Ēģiptes jaunie basketbolisti cīnīsies par 11.vietu turnīra noslēgumā.

13.vietā pasaules čempionātu noslēdza Ķīna, kurai sekoja Taivāna, 15.pozīcijā palika Dienvidkoreja, bet pēdējā, 16.vietā palika Tunisijas izlase.

Pasaules čempionāts ilgs līdz svētdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu