Jansons: Lielākā problēma bija rakstura parādīšana aizsardzībā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas U-19 basketbola izlasei pasaules čempionāta pusfināla spēlē par 9.-12.vietu lielākās problēmas sagādājusi rakstura parādīšana aizsardzībā, pēc cīņas izteicās valstsvienības galvenais treneris Ziedonis Jansons.

Kā ziņots, piektdien notikušajā pusfināla spēlē par piekto vietu Latvijas izlase ar 99:96 uzvarēja Kanādas valstsvienību, pārtraucot četru zaudējumu sēriju. Spēlē par devīto vietu Latvijas izlase sestdien tiksies ar Brazīliju.

Puišiem ir zināma meistarība

"Prieks par pirmo uzvaru Rīgā. Lielākā problēma bija saņemšanās un rakstura parādīšana aizsardzībā. Varbūt neizdevās visu izdarīt līdz pat beigām, kaut otrais puslaiks bija labāks, tomēr prieks par puišiem, kuriem kritiskos brīžos uz noguruma fona nenogurst roka. Lai iemestu 99 punktus, jābūt zināmai meistarībai," izteicās Jansons.

"Šī noteikti nebija ne tuvu mūsu labākā spēle, jo labākās sākas no aizsardzības. Labākā viennozīmīgi bija pret Austrāliju, bet šo varētu nosaukt par labāko, ja būtu uzvarējuši, piemēram, ar 66:63," piebilda treneris.

Latvija labi saspēlējās

Tikmēr Kanādas izlases galvenais treneris uzteica Latvijas izlases saspēli.

"Sākām labi un jutāmies labi, tomēr otrajā puslaikā pretinieki ļoti labi saspēlējās, jo 22 rezultatīvas piespēles ir ļoti labs rādītājs šajā vecumā. Mūsu spēle vairs tik labi nevedās, tomēr kopumā bija laba cīņa," izteicās treneris, kurš nav pārliecināts, vai 2,23 centimetrus garais vienības centra spēlētājs Sims Būlers, kuram iepriekšējā spēlē tika nopietni sasists deguns, spēs savai komandai čempionātā vēl palīdzēt.

Pirmajā pusfināla spēlē par 9.-12.vietu Brazīlija piektdien diezgan pārliecinoši ar 77:63 uzvarēja Ēģipti.

Līdz ar to Ēģiptes un Kanādas izlases cīnīsies par 11.vietu turnīra noslēgumā.

Pasaules čempionāts ilgs līdz 10.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu