Latvijas U-19 basketbolisti pieveic Kanādu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Uzvaru pasaules U-19 basketbola čempionātā Rīgā piektdien izcīnīja Latvijas valstsvienība, kas cīņā par 9.-12. vietu ar rezultātu 99:96 pieveica Kanādas vienaudžus. Par 9. vietu latvieši sestdien spēkiem mērosies ar Brazīlijas izlasi.

Maču aktīvāk sāka Kanādas izlase, agresīvi un mērķtiecīgi cenšoties novirzīt spēli uz groza apakšu un ātri vien izvirzoties vadībā ar 11:2. Uzreiz pēc tam pirmais precīzais trīspunktu metiens padevās Bertānam, bet pēc nospēlētām piecām minūtēm tablo vēstīja par rezultātu 15:10 Kanādas labā.

Pēc vairākām kanādiešu kļūdām uzbrukumā Kārlis Apsītis ar precīzu tālmetienu panāca 17:17, atjaunot mača sākotnējo līdzsvaru. Vēlāk Latvijas izlase pirmo reizi šajā spēlē prata arī izvirzīties vadībā (23:22), bet pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 24:23 Kanādas labā.

Otrā ceturtdaļa iesākās abpusēji agresīvā spēlē, rezultātam pēc trīs nospēlētām minūtēm esot 31:29 kanādiešu labā. Uzreiz pēc tam gan Ojārs Siliņš ar kārtējo precīzo trīspunktu metienu Latvijas izlasei atgrieza spēles vadību. Arī turpinājumā Latvijas jaunie basketbolisti pretinieku grozu apdraudēja galvenokārt ar tālmetieniem, kamēr Kanādas pārstāvji centās spēlēt ātru basketbolu ar maz piespēlēm un daudziem caurgājieniem.

Trīs minūtes līdz puslaika beigām pretinieki atradās vadībā ar 41:39, taču latviešu neprecīzie un uzstājīgie centieni no trīspunktu metiena līnijas laukuma saimniekiem neļāva rezultātu atkal izlīdzināt. Pēc pirmā puslaika Kanādas valstsvienība atradās vadībā ar 54:44.

Otrajā puslaikā Latvijas basketbolisti aizsardzībā rādīja daudz saturīgāku sniegumu, pamazām tuvojoties saviem pretiniekiem. Pirmajās septiņās trešās ceturtdaļas minūtēs kanādieši guva tikai septiņus punktus, kā rezultātā mājinieki prata izlīdzināt cīņas gaitu un pat izvirzīties vadībā, lai arī uzreiz pēc tam vadības groži tika atdoti pretinieku rokās (60:61).

Spēles turpinājumā abas komandas atkal sāka darboties izteikti rezultatīvi, pārmaiņus te vienai, te otrai vienībai izvirzoties vadībā. Pirms cīņas pēdējām desmit minūtēm tablo vēstīja par rezultātu 71:69 Latvijas izlases labā.

Ceturto ceturtdaļu Latvijas komanda sāka ļoti veiksmīgi, pēc trīs nospēlētām minūtēm baudot jau 11 punktu pārsvaru (83:72). Pretinieki gan nepadevās un pāris minūšu laikā pietuvojās līdz sešu punktu deficītam, taču vairākas uzbrukumā pieļautās kļūdas ļāva Latvijas komandai pārsvaru saglabāt.

Divas minūtes līdz cīņas beigām Latvijas izlase atradās vadībā ar 88:83, bet minūti līdz cīņas beigām mājinieki savu pārsvaru bija palielinājuši vēl par diviem punktiem, rezultatīvā spēles izskaņā nosargājot iegūtās pozīcijas un pārtraucot četru zaudējumu sēriju čempionātā.

Latvija - Kanāda 99:96 (23:24, 21:30, 27:15, 28:27)

Rezultatīvākais Latvijas izlases rindās ar 23 punktiem bija Edmunds Dukulis, bet Dāvis Bertāns tika pie 18 punktiem. Kaspars Vecvagars guva 17 punktus, kamēr Kanādas izlases labā 30 punktus iekrāja Daišons Pjērs.

Latvija sestdien cīnīsies par 9. vietu ar Brazīlijas valstsvienību, kas ar 77:63 šodien pārliecinoši pieveica Ēģiptes komandu.

Šodien risināsies arī ceturtdaļfināla mači, kuros Austrālija tiksies ar Serbiju, Polija par vietu pusfinālā mērosies spēkiem ar Lietuvu, ASV basketbolisti cīnīsies ar Krieviju, bet Argentīna spēlēs ar Horvātiju.

Latvijas Basketbola savienības valde Latvijai izvirzīja mērķi iekļūt ceturtdaļfinālā, taču to nav izdevies īstenot.

Latvijas U-19 izlases sastāvs: Kaspars Vecvagars, Dāvis Čoders, Artūrs Brēmers, Jānis Timma, Kārlis Apsītis, Arnolds Helmanis, Artūrs Vītiņš, Renārs Magone, Aleksejs Rostovs, Ojārs Siliņš, Edmunds Dukulis, Dāvis Bertāns.

Komandu pārstāv 1992./1993. gadā dzimušie spēlētāji, kas pērn izcīnīja bronzas medaļas Eiropas U-18 čempionātā.

PČ risināsies līdz 10.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu