Kārtslēcēja Obižajeva PČ jauniešiem izcīna bronzas godalgu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas kārtslēcēja Krista Obižajeva Ukrainā notiekošajā pasaules čempionātā jauniešiem sestdien izcīnīja bronzas godalgu.

Latvijas jaunā sportiste finālu uzsāka ar 3,80 metru pārvarēšanu, ko viņa iespēja jau ar pirmo piegājienu. Turpinājumā 3,95 metru augstums Obižajevai padevās vien ar trešo mēģinājumu, bet 4,05 metru atzīme tika pārlekta ar pirmo reizi. Obižajeva vēl mēģināja 4,15 metru augstumu, taču visi trīs piegājieni bija nesekmīgi.

Lai gan vēl četrām sportistēm finālā izdevās pārlekt 4,05 metrus, Obižejeva to vienīgā paveica ar pirmo piegājienu un tādējādi izcīnīja bronzas medaļu.

Par sacensību uzvarētāju kļuva venecuēliete Roveilisa Peinado no Veneuēlas, kura pārvarēja 4,25 metru augstumu, bet otro vietu ar 4,15 metriem ieņēma Krievijas jaunā sportiste Aļona Lutkovskaja.

Kā ziņots, septiņpadsmit gadus vecajai Obižajevai ar rezultātu 4,20 metri pieder Latvijas rekords kārtslēkšanā.

Tāpat vēstīts, ka ceturtdien bronzas godalgu pasaules jauniešu čempionātā ar rezultātu 54,26 metri izcīnīja Latvijas šķēpmetēja Anete Kociņa.

Par pasaules čempioni ar rezultātu 61,47 metri, kas ir čempionātu rekords, kļuva austrāliete Makenzija Litla, bet otrā vieta tika Julenmisai Avilarai no Kubas, kuras rezultāts bija 59,94 metri.

Kopš 1999.gada Latvijas jaunie vieglatlēti piedalījušies visos pasaules U-18 čempionātos. Bez Kociņas iespētā izcīnītas vēl trīs medaļas - 2003.gadā Jeļenai Štīnai sudraba medaļa 1500 metros, 2007.gadā Edgaram Rūtiņam bronzas medaļa šķēpmešanā, bet 2009.gadā Laurai Ikauniecei sudraba medaļa septiņcīņā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu