«Parára»: Jūtamies kā labi ieeļļots mehānisms (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aivars Ivbulis

Sestdien Liepājā festivālā «LMT Summer Sound» precīzi pusnaktī, vienā laikā (uz dažādām skatuvēm, protams) ar britu dziedātāju Miku (Mika) uz nelielās «Sound Factory» skatuves uzstāsies Valmieras matemātiskā roka apvienību «Parára». Īsā sarunā ar TVNET pirms koncerta, grupas līderis Kārlis Butins pastāstīja, ka šogad gan Latvijā, gan Eiropā nospēlēti vismaz 15 koncerti un grupa ir lieliski saspēlējusies. «Šobrīd jūtamies kā labi ieeļļots mehānisms,» viņš rezumē.

Festivāla pirmajā dienā Kārlis uzstājās grupas «Laika Suns» sastāvā un atzīst, ka sajūtas spēlējot katrā ansamblī ir atšķirīgas.

«Ar «Laika Suni» tas bija vien trešais koncerts un daudz kas grupas skanējumā vēl nav simtprocentīgi definēts. Savukārt ar «Paráru» kopumā grupas pastāvēšanas laikā vairāk nekā 60 nospēlētajos koncertos viss ir izkristalizējies,» viņš piebilst.

Taujāts vai ir bijuši, tā dēvētie, 100% «perfektas spēles» koncerti, Kārlis atbild apstiprinoši.

«Jā, ir bijuši koncerti, kur viss izdevies kā iecerēts, taču katra uzstāšanās tomēr ir jauns izaicinājums.»

Vakara koncertā grupa spēlēs galvenokārt mūziku no šogad izdotā debijas albuma, jaunas dziesmas taupot vēlākam laikam.

«Mums top jauns materiāls, bet konecrtos to pašlaik nevēlamies spēlēt, lai tas pēc iespējas ilgāk saglabātu svaigumu,» viņš piebilst.

Taujāts vai viņam kā dalībniekam neradās sarežģījumi pārvietoties pa festivāla teritoriju, īpaši pa šauro eju no vienas skatuves uz otru, viņš atbild noraidoši.

«Nē, viss bija kārtībā, man acīmredzot palaimējās neiekļūt sastrēgumā.»

LMT SUMMER SOUND programma:

Prāta Vētra (LV), Mika (UK), Aloe Blacc (US), Linda Leen (LV), Dons (LV), re:public (LV), Pienvedēja Piedzīvojumi (LV), Skyforger (LV), The Sound Poets (LV), Igo (LV), Dzelzs Vilks (LV), Sybil Vane (EE), Zebra Island (EE), Laika Suns (LV), Parara (LV), Momend (LV), The Stanleys (AU), Carnival Youth (LV), Electronic I (LT), Willow Farm (LV), Komjaunatne (LV), Laime Pilnīga (LV), Konstitūcija Tējā (LV), Jūdas Graši (LV), Rīta Stienis (LV), 7Dēli (LV), Burziņš Grimmētavā (LV), Gapoljeri (LV), Suņa Stunda (LV), Indygo (LV), Pirmais Kurss (LV), Crazy Strawberry (LV), 2Tie (LV), Pyro Trees (LV), DJ Šolis (LV), Rock The Dance (LV), Tomas (RU), Riga Metro (LV), Unknown Crusade (LV), Burned in Blizzard (LV), Inokentijs Mārpls (LV), Max Lomov (LV), Zazzy (LV), Andre Crash (LV), Uppfade (LV), Daniel Mariash (LV), Kaspar Kondrat (LV), Kris Hovel (LV), Malork (LV), Meic (LV), Bogdan Taran (LV), iO (UA), JOSS (UA).

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu