Reformu partijas kongresā vēlēs partijas vadītāju un valdi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien Reformu partijas (RP) 2.kongresā plānots ievēlēt jaunu partijas vadītāju jeb valdes priekšsēdētāju un jaunu valdi. RP kongress no plkst.10 līdz plkst.18 norisināsies Rīgā, Amatu ielā 6 Lielajā ģildē, liecina RP mājaslapā publicētā informācija.

Kongresā notiks arī RP darbības, tajā skaitā dalības pašvaldību vēlēšanās izvērtējums, kā arī tiks lemts par nākotnes prioritātēm. Plānots veikt politiskā spēka statūtu grozījumus.

Tāpat tiks ievēlēta RP ētikas komisija.

Kā ziņots, RP valdes priekšsēdētāja amatam izvirzīti četri kandidāti - izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis, RP valdes loceklis un partijas Kurzemes reģiona nodaļas vadītājs Jānis Vilnītis, RP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edmunds Demiters un RP valdes loceklis Romualds Ražuks.

Iepriekš kuluāros tika pieļauta iespēja, ka Vilnītis varētu atteikties no kandidēšanas uz valdes priekšsēdētāja amatu par labu Demiteram.

Pats Vilnītis iepriekš norādīja, ka sliecas nekandidēt uz RP valdes priekšsēdētāja amatu. Viņš bija skeptisks par iespējām kandidēt, jo nav saistīts ar Ministru kabinetu (MK) un Saeimu.

Uz valdes locekļu amatiem kopumā izvirzīti 32 kandidāti, tajā skaitā pašreizējais RP valdes priekšsēdētājs Valdis Zatlers, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, Saeimas deputāti Demiters, Zanda Kalniņa-Lukaševica, Vilnis Ķirsis, Kārlis Eņģelis, Juris Viļums, Jānis Ozoliņš, Inita Bišofa un Inese Lībiņa-Egnere.

Tāpat uz valdi kā kandidāti izvirzīti arī Dombrovskis, RP izpilddirektors Ivo Valdovskis, RP valdes locekle Sandra Sondore-Kukule un Kokneses mērs Dainis Vingris.

Uz piecām vietām valdē, kas paredzētas reģionu pārstāvjiem, izvirzīti Vilnītis, Ražuks, RP Rīgas mēra amata kandidāte 1.jūnijā notikušajās pašvaldību vēlēšanās Inga Antāne, pašreizējais valdes loceklis Edmunds Jurēvics un bijusī Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova.

Pašlaik RP valdes priekšsēdētājs ir eksprezidents un Saeimas deputāts Zatlers, kurš nekandidē uz otru termiņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu