«Imantdienas» būs gaišas, svaigas un tautiskas (34)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

13. jūlija pievakarē Cēsu Pils parka estrādē norisināsies komponista Imanta Kalniņa gadskārtējais mūzikas festivāls «Imantdienas». Mūzikas festivāls sastāvēs no trīs daļām, iekļaujot sevī gan pirmatskaņojumus, gan iemīļotās komponista dziesmas. Portāls «TVnet» sazinājās ar vienu no «Imantdienu» rīkotājiem Kārli Auzānu, lai uzzinātu šī gada festivāla atšķirīgās iezīmes.

«Imantdienu» koncertu šogad atklās projekts «Raxtu Raxti», kas atskaņos Imanta Kalniņa dziesmas, ar dažādu tautā populāru dzejnieku vārdiem, tādu kā Māris Čaklais, Laima Līvena un Broņislava Mārtuževa. Muzikālais skanējums dziesmām būs savādāks, dominēs daudz jauni motīvi, kurus veidos kokles un dūdas.

Koncerts iecerēts tautiskās noskaņās, uzsverot nacionālās iezīmes.

«Šīs būs vienas no lielākajām «Imantdienām», daudzu, dažādu jaundarbu prezentācijas, svaiga mūzika, jauns skanējums. Izskanēs daudzas Imanta Kalniņa dziesmas, kuras nav skanējušas tik bieži kā populārākās autora dziesmas, turklāt, pārveidotas tautiskā manierē,» skaidro Kārlis Auzāns.

Otrā koncerta daļa būs pavisam īpaša, jo tajā būs iespēja dzirdēt oratorijas «Dzejnieks un nāra» otrās daļas pirmatskaņojumu. Oratorijas vārdu autors ir Imants Ziedonis, to izpildīs reiz slavenā grupa «Turaidas Roze» un solisti Līga Priede, Jēkabs Kalniņš un Uģis Roze.

Trešā koncerta daļā izskanēs populārākās Imanta Kalniņa dziesmas, kuras ir tautā iemīļotas un kurām ikviens spēs dziedāt līdzi.

«Trešajā daļā muzicēs grupa «Autobus debesīs», aktrises Karīna Tatarinova un Maija Doveika, kā arī aktieris Artis Robežnieks. Karīnu Tatarinovu izvēlējāmies, jo viņa jau ir piedalījusies «Imantdienās» un veiksmīgi uzstājusies, šogad aktrise vēlas dziedāt duetā ar skatuves partneri Maiju Doveiku, bet Artis Robežnieks ir lielisks dziedošais aktieris,» aktieru izvēli skaidro Kārlis Auzāns.

Kārlis Auzāns uzskata, ka šīs «Imantdienas» ir vienas no labākajām, cilvēku interese ir liela, visi vēlas braukt uz pasākumu, tas motivē radošo komandu veidot ko gaišu, svaigu un nedzirdētu.

Komentāri (34)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu