Latvijas izlase U-19 PČ tiekas ar Krievijas basketbolistiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien Latvijas U-19 basketbola izlase, kas jau zaudējusi iespēju iekļūt ceturtdaļfinālā, pasaules čempionāta E grupas mačā Rīgā cīnīsies ar Krievijas vienaudžiem. Mačs ''Arēnā Rīga'' sāksies pulksten 19, un to tiešraidē varēs vērot LTV7 kanālā.

Vakar Latvija ar 78:86 piekāpās Polijai, savukārt Krievija ar 70:73 atzina Argentīnas pārākumu.

Turnīra saimnieku mačā ar poļiem spēja atspēlēt gandrīz 30 punktu deficītu, taču līdz uzvarai mazliet pietrūka.

Galvenais treneris Ziedonis Jansons pēc mača bija konkrēts. "Spēle sadalījās divās daļās - ja par pirmo puslaiku jākaunas mums, un tam par iemeslu bija Polijas labā spēle, tad par otro, teikšu godīgi, jākaunas tiesnešiem.''

Latvijas basketbolisti tāpat kā krievi piedzīvojuši zaudējumus jau pēdējās trijās spēlēs, taču Krievijas izlase vēl saglabājusi teorētiskas izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā.

Tikmēr latviešiem piektdien un sestdien būs jāaizvada cīņas par 9.-12.vietu.

Līdzšinējā turnīrā Krievijas basketbolisti spējuši iekrāt labāku statistiku praktiski visos rādītājos, taču latvieši veiksmīgāk cīnījušies par atlēkušajām bumbām – 40,2 pret 33,4 vidēji spēlē.

Krievijas izlases uzbrukuma līderis ir Sergejs Karaševs, kurš vidēji mačā izceļas ar 17,4 punktiem spēlē, tikmēr mājiniekiem pagaidām ar 16,4 punktiem rezultatīvāko sniegumu demonstrējis Kaspars Vecvagars. Taču līderu lomu spēj uzņemties arī Dāvis Bertāns un Edmunds Dukulis.

Rīgā komandas ir sadalītas divās grupās (pa sešām komandām katrā). Ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās četras vienības.

F grupā spēlē ASV, Lietuva, Serbija, Horvātija, Kanāda un Ēģipte.

Latvijas Basketbola savienības valde Latvijai izvirzīja mērķi iekļūt ceturtdaļfinālā.

Latvijas U-19 izlases sastāvs: Kaspars Vecvagars, Dāvis Čoders, Artūrs Brēmers, Jānis Timma, Kārlis Apsītis, Arnolds Helmanis, Artūrs Vītiņš, Renārs Magone, Aleksejs Rostovs, Ojārs Siliņš, Edmunds Dukulis, Dāvis Bertāns.

Komandu pārstāv 1992./1993. gadā dzimušie spēlētāji, kas pērn izcīnīja bronzas medaļas Eiropas U-18 čempionātā.

PČ risināsies līdz 10.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu