Latvijas U-19 basketbolisti "trillerī" zaudē poļiem

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas U-19 basketbola izlase pasaules čempionāta E grupas otrajā mačā Rīgā aizraujošā un notikumiem bagātā cīņā ar rezultātu 78:86 piekāpās Polijas vienaudžiem, sarežģījot savas izredzes iekļūt turnīra ceturtdaļfinālā.

Mačs sākās ar Timmas realizēto trīspunktu metienu, tomēr Polija atbildēja ar sešiem gūtiem punktiem pēc kārtas un pārņēma vadību. Turpinājumā latvieši spēja atgūt vadību ar 7:6, taču tad poļi guva septiņus punktus pēc kārtas un četras minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām Latvija zaudēja ar 7:13.

Atlikušajā laikā Polija savu pārsvaru tikai palielināja, un pēc pirmajām desmit minūtēm latviešiem bija jau 14 punktu deficīts - 13:27.

Otrās ceturtdaļas pirmajās trijās minūtēs Polija guva septiņus punktus pēc kārtas un pārsvaru palielināja jau līdz 21 punktam (34:13). Latvijas izlase uz šādu poļu ofensīvu nespēja pienācīgi atbildēt un Polijas basketbolisti pārsvaru palielināja jau līdz 26 punktiem (41:15).

Turpinājumā Latvijas izlase spēja atspēlēt sešus punktus, tomēr Polija turpināja dominēt uzbrukumā, savu pārsvaru tikai palielinot. Savukārt pēc pirmajām 20 minūtēm čempionāta saimniekiem bija 25 punktu deficīts - 27:52.

Pēc lielā pārtraukuma spēles gaita būtiski nemainījās. Polijas izlase droši turējās 20-25 punktu attālumā no pretiniekiem, bet divas minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām latviešiem bija 19 punktu deficīts (43:62). Līdz ceturtdaļas izskaņai Latvija pretinieku pārsvaru samazināja vēl par vienu punktu - 46:64.

Ceturtās ceturtdaļas pirmajās trijās minūtēs Latvijas basketbolisti, pateicoties ļoti saskaņotai un pacietīgai spēlei aizsardzībā, spēja pietuvoties līdz 52:66, bet piecas minūtes pirms cīņas beigām Polijas pārsvars bija vairs tikai desmit punkti - 72:62.

Turpinājumā uz sevi liktās cerības attaisnoja viens no Latvijas izlases līderiem Dāvis Bertāns, kurš iemeta divus tālmetienus pēc kārtas, un trīs minūtes pirms pamatlaika beigām latvieši zaudēja vairs tikai ar 70:74.

Turpinājumā poļi guva četrus punktus pēc kārtas un ieguva astoņu punktu pārsvaru (78:70), taču Latvijas izlase pēc Ojāra Siliņa un Vecvagara precīzajiem tālmetieniem minūti un astoņas sekundes pirms cīņas beigām saglabāja labas izredzes izglābt maču - 76:80.

Tomēr Latvijas komandas pāris nākamie uzbrukumi bija nesekmīgi, bet Polijas basketbolisti bez lielas nervozēšanas precīzi meta soda metienus un iekrāja desmit punktu pārsvaru (86:76), ko latvieši līdz mača beigām neatspēlēja un piedzīvoja zaudējumu.

Latvija - Polija 78:86 (13:27, 14:25, 16:12, 35:22)

Rezultatīvākais spēlētājs Latvijas komandā ar gūtu 21 punktu bija saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars, Dāvis Bertāns izcēlās ar 16 punktiem, bet Jānis Timma pievienoja 15 punktus.

Savukārt Polijas izlasē ar 26 punktiem izcēlās Mateušs Ponitka, bet 19 punktus guva Mihals Mihalaks.

Pēdējā E grupas otrās kārtas spēlē plkst.21.15 Krievijas izlase tiksies ar Argentīnu.

Tikmēr citā šīsdienas E grupas spēlē Austrālija ar 63:57 apspēlēja Brazīlijas vienaudžus.

TVNET jau ziņoja, ka pirmajā otrā posma mačā Latvijas U-19 basketbolisti ar 73:88 atzina Brazīlijas izlases pārākumu, kamēr Polija spraigā cīņā ar 73:71 pārspēja Argentīnu.

Čempionāta turpinājumā Latvija trešdien tiksies ar Krieviju.

Rīgā komandas ir sadalītas divās grupās (pa sešām komandām katrā). Ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās četras vienības.

F grupā spēlē ASV, Lietuva, Serbija, Horvātija, Kanāda un Ēģipte.

Latvijas Basketbola Savienības valde Latvijai izvirzījusi mērķi iekļūt ceturtdaļfinālā.

Latvijas U-19 izlases sastāvs: Kaspars Vecvagars, Dāvis Čoders, Artūrs Brēmers, Jānis Timma, Kārlis Apsītis, Arnolds Helmanis, Artūrs Vītiņš, Renārs Magone, Aleksejs Rostovs, Ojārs Siliņš, Edmunds Dukulis, Dāvis Bertāns.

Komandu pārstāv 1992./1993. gadā dzimušie spēlētāji, kas pērn izcīnīja bronzas medaļas Eiropas U-18 čempionātā.

PČ risināsies līdz 10.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu