Karīna Tatarinova palīdz pensionāram Ogrē (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunā TV3 seriāla «Viņas melo labāk» aktrise Karīna Tatarinova projekta «Labi darbi sasilda» ietvaros sniegusi palīdzību pensionāram Ogrē.

Pētera dzimtā puse ir Latgale, un jaunībā viņš bija aktīvs un sportisks, piedaloties dažādās sacensībās, visvairāk viņam padevās slēpošana. Izvēlējies biškopja profesiju, sākumā strādājis tēva saimniecībā, līdz tā tika apvienota kolhozā, un jaunos darba meklējumos viņš devās uz Ogri. Pēc vairākiem nostrādātiem gadiem Pēteris nolēma apgūt jaunu profesiju un iestājās elektromehāniķos. Dzīves lielāko daļu viņš pavadīja Latvenergo, gan velkot elektrotīklus, gan strādājot ofisā. Līdz ar padomju varas sabrukumu Pēteris aktīvi iesaistījās Tautas frontē un joprojām aktīvi seko līdzi notikumiem Latvijas iekšpolitikā, kā arī lasa grāmatas par Latvijas vēsturi. Pēteri diemžēl nesen bija piemeklējušas veselības problēmas, kādēļ sakopt piemājas apkārtni ir vēl grūtāk.

Uz palīdzības lūgumu atsaucās teātra aktrise Karīna Tatarinova un sakopa piemājas apkārtni, kā arī paciemojās pie Pētera. «Zinu, ka šajos projektos vientuļajiem cilvēkiem bez sociālajiem darbiniekiem ļoti palīdz, tajos iesaistās kaimiņi, paziņas - tie, kas par šiem cilvēkiem var parūpēties ikdienā. Mums sanāca sirsnīga runāšanās.

Ļoti bieži šiem cilvēkiem, kuri bijuši sociāli aktīvi, pietrūkst tīri cilvēciska kontakta, izrunāšanās. Kopām dārzu un jauki parunājāmies.»

Projekts «Labi darbi sasilda!», kas tapis sadarbībā ar TVNET un «Junkers», ir palīdzība darbos cilvēkiem, kuri vecuma, slimības vai invaliditātes dēļ paši nespēj paveikt visus piemājas darbus. Sadarbībā ar sociālajiem dienestiem un pašvaldībām ir apkopoti vairāki desmiti cilvēku un darbu visā Latvijā.

Aicinām ikvienu ienākt mājas lapā dzivosilti.lv un atrast sev tuvumā esošu cilvēku, kuram nepieciešama palīdzība. Tā ir lieliska iespēja izrauties no pilsētas, apceļot laukus un palīdzēt tiem, kuriem nav kam lūgt palīdzību.



Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu