Gustavo: Liepājā uzstāšos nekā citādi kā ar dzīvo grupu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube

Festivāls "Summer Sound Liepāja 2011" piedāvā ekskluzīvu interviju ar mūziķi Gustavo, kurš uz festivāla galvenās – Pludmales skatuves – kāps 23. jūlija vakarā.

Kas ir jauns Tavā dzīvē, mūzikā?

"Pēc „Pilsētas portāla” koncertsērijas, kas notika kinoteātrī „Rīga”, pašizglītojos, lasot cilvēka un visuma struktūras aprakstus, kā arī sportoju. Strādāju pie jaunām dziesmām un ļoti drīz viena no kompozīcijām tiks paublicēta, izmantojot jaunākās tehnoloģijas. Ja runājam konkrēti – viedtālruņus."

Vasarā darba ir daudz?

"Jā, un pārsvarā tie ir neizdarītie darbi, kas iekrājušies no pavasara. Jāatzīst, ka vasarā viss notiek četrreiz lēnāk, tāpēc darba tiešām ir daudz."

Vai esi jau atgriezies studijā, vai, ja nē, kad plāno to darīt?

"Vēl neesmu atgriezies studijā, plānoju to darīt dienu no dienas, tiklīdz būšu pabeidzis sagatavošanās darbus mājās. Bet, tā kā ir vasara un viss notiek četrreiz lēnāk, tad principā tūlīt, tūlīt, tūlīt."

Būt nacionālajam hedlainerim droši vien ir forši. Vai tas neuzliek papildu atbildību?

"Es nezinu vai būt nacionālajam hedlainerim ir forši, bet tas noteikti uzliek papildus atbildību, ja to vispār ņem par pilnu. Uzskatu, ka jebkurai dziesmai, tekstam vai melodijai ir virziens. Domāju par to, kā mana daiļrade ietekmē cilvēkus, un, izejot caur savu prizmu, cenšos paredzēt, kurp konkrētais skaņdarbs mani un klausītājus aizvedīs. Mēģinu rakstīt dziesmas, kas motivē mūs nokļūt tur, kur jūtamies labi, pilnveidoti, spēka un radošuma pilni."

Liepājā uzstāsies ar dzīvo grupu vai kā citādi?

"Liepājā uzstāšos nekā citādi kā ar dzīvo grupu!"

Esi aktīvi iesaistījies tautas vienošanas pasākumos. Tev ir skaļa balss, ko tauta dzird. Un ne tikai jaunieši. Neesi domājis iet politikā?

"Es esmu iesaistījies vienā pasākumā – "Oligarhu kapusvētki", taču par iesaistīšanos politikā neesmu domājis – to es nedarīšu."

Vai tuvojas ceturtā elpa? Jautāju, droši vien, gan tautas gan mūzikas kontekstā.

"Par tautu – domāju, ka atmoda tuvojas, agru vai vēlu tam ir jānotiek, taču process ir pakāpenisks. Nebūs tā, ka pēc mēneša mēs pamodīsimies un būs ceturtā elpa. Tad, kad tautai vecie apstākļi būs tik ļoti neinteresanti, ka tā atteiksies tajos iesaistīties, tad arī notiks pārvirzīšanās uz jaunajiem apstākļiem. Par mūziku – no ceturtās elpas albuma kontekstā esam aptuveni pusotra gada attālumā."

Tu mūziku (tekstus) raksti priekš sevis, vai priekš klausītāja?

"Es tekstus rakstu par savu pieredzi, acīmredzot tiem klausītājiem, kuriem šī pieredze ir bijusi vai tuvākajā laikā būs līdzīga. Tanī brīdī, kad mūsu pieredzes krustojas, tad arī varam viens otru tvert."

Kurš ir svarīgāks, tas kurš runā, vai tas kurš klausās?

"Svarīga ir nostāja un motivācija. Piemēram, ja runātājs grib pateikt, bet klausītājs negrib sadzirdēt, es nezinu, kurš ir svarīgāks un vai par svarīgumu šajā gadījumā vispār var runāt. Būtiski, lai tas, kurš klausās, grib sadzirdēt un tas, kurš runā, grib pateikt un viņam ir sakāmais."

Visbeidzot, ar ko īpaša būs Tava uzstāšanās Liepājā, 23. jūlijā?

"Divdesmit trešais jūlijs pēc kalendāra ir precīzi puse no dilstoša mēneša, tāpēc domāju, ka koncerts būs ideāls!"

Festivāls "Summer Sound Liepāja 2011" notiks 22. un 23. jūlijā Liepājas pludmalē un parkā. Uz piecām tematiski atšķirīgām skatuvēm muzicēs vairāk nekā 50 ārzemju un pašmāju grupas, būs koncerti, ballītes, sporta pasākumi un dejas.

Biļetes var iegādāties visās „Biļešu serviss” kasēs visā Latvijā. Divu dienu festivāla biļete šobrīd maksā 14 latus, bet divu dienu biļete ar ieeju telšu pilsētiņā - 16 latus. ISIC karšu īpašniekiem šobrīd spēkā atlaides. Tuvojoties festivālam, biļešu cena pieaugs, tādēļ organizatori aicina biļetes iegādāties savlaicīgi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu