Ķīmiskais piesārņojums nonācis Daugavā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīmisko vielu piesārņojums nonācis arī Daugavā, šorīt LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Ķīmisko vielu koncentrācija neesot liela

Taču, pēc speciālistu teiktā, briesmu iedzīvotājiem nebūšot, jo ķīmisko vielu koncentrācija neesot liela. Ameriks uzdevis pārbaudīt visas ēkas, noliktavas, kas atrodas netālu no ūdenstilpēm un kurās atrodas bīstamas ķīmiskas vielas.

Zaudējumus piedzīs no Mārupes

Jau ziņots, ka Mārupes Būvvalde, apstiprinot ķīmiskās noliktavas būvniecības projektu, nenoteica papildu drošības prasības. Visi zaudējumi, kas Rīgas pašvaldībai radušies ekoloģiskās katastrofas dēļ, tiks piedzīti no Mārupes pašvaldības, iepriekš sacīja Ameriks.

100 000 latu zaudējumi

Rīgas pašvaldība patlaban aprēķina zaudējumus, kas saistīti ar ekoloģisko katastrofu Mārupē. Izdevumi saistīti ar drošības nodrošināšanu piesārņoto ūdeņu apkārtnē. Papildu izdevumi saistīti arī ar dzeramā ūdens piegādi rīdziniekiem.

Ameriks šorīt sacīja, ka videi nodarītie zaudējumi sasniedz vismaz 100 000 latu, taču precīza summa vēl nav aprēķināta.

Pēc ugunsgrēka upē ieplūst ķīmiskas vielas

Jau ziņots, ka sestdien pēc ugunsgrēka biroja ēku kompleksa "Baltais vējš" angārā, kas atrodas Rīgā, Ulmaņa gatvē 119, Mārupītē nokļuvušas bīstamas vielas. Ugunsgrēks izcēlās noliktavā ar profesionālo sadzīves ķīmiju - mazgāšanas, dezinfekcijas līdzekļiem un medicīnā izmantotām vielām. Ugunsgrēka laikā kaitīgās vielas kopā ar dzēšanā izmantoto ūdeni ieplūdušas lietus kolektorā, pēc tam grāvī, tad Mārupītē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu