Tā stilo Latvijas modes dāmas Jūrmalā (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva

Latvijas iecienītākajā kūrortpilsētā Jūrmalā sācies festivālu, koncertu un dažādu saviesīgu burziņu laiks. Tādējādi pašmāju modīgie tika aicināti uz «Jurmala resort collections» jeb Jūrmalas kūrorta kolekciju modes skati, kurā pašmāju modes mākslinieki prezentēja šīs vasaras kolekcijas. Piedāvājam apskatīt, kādos tērpos uz kūrortpilsētas modes skati bija saposušās pašmāju populārās dāmas un vai viņas bija ievērojušas kūrortpilsētas stilu.

Uzņēmēja, skaistumkopšanas institūta «Mary Cohr» īpašniece un blondīņu festivāla "Go Blonde" organizatore Marika Ģederte
Uzņēmēja, skaistumkopšanas institūta «Mary Cohr» īpašniece un blondīņu festivāla "Go Blonde" organizatore Marika Ģederte Foto: Santa Sergejeva

Uzņēmēja, skaistumkopšanas institūta «Mary Cohr» īpašniece un blondīņu festivāla «Go Blonde» organizatore Marika Ģederte uz pasākumu ieradās kopā ar māsu Ingu Kazaku. Abas bija tērpušās garās kleitās. Marika sarunā ar dzīvesstila portālu «Sejas» pastāstīja, ka lielākoties matus nēsā izlaistus, bet šoreiz tos sapinusi bizē. «Man ir brīnišķīgs frizieris Dmitrijs, kurš ir salona «Bar.Ber Room» īpašnieks. Īstenībā esmu ļoti konservatīva. Esmu pieradusi pie taisniem matiem, arī lokām,» viņa atklāj.

Pēdējā laikā uzņēmēja atklājusi sev jaunu dizaineri - EFL fashion. Arī šajā vakarā viņa bija tērpusies šā zīmola vasaras stila kleitā šampanieša tonī. «Nu kas gan sievietei var būt labāks par garām un plandošām kleitām!» viņa teic. Savukārt aksesuārus un klača somiņu Marika bija izvēlējusies no savas garderobes.

Marika Ģederte ar māsu Ingu Kazaku
Marika Ģederte ar māsu Ingu Kazaku Foto: Santa Sergejeva

Marika uz modes skati bija palīdzējusi saposties arī māsai Ingai, kas ikdienā ir sportiska stila piekritēja. Ingas kleita jūras zilā tonī pieskaņota kūrorta stilam.

Pazīstamā žurnāliste Una Ulme
Pazīstamā žurnāliste Una Ulme Foto: Santa Sergejeva

Pazīstamā žurnāliste Una Ulme teic, ka šajā vakarā nav ievērojusi pasākuma ģērbšanās stilu. «Man ir apnikušas strīpas šīs vasaras apģērbos. Tādēļ es apģērbu izvēlējos brīvā stilā, lai labi justos Jūrmalā. Šis apģērbs ir sakomplektēts no manas garderobes. Apģērbu šoreiz pieskaņoju «Vaides» veikalā iegādātai kaklarotai, kas ir no jūras pērlēm un gliemežvākiem,» atklāj Una.

Aģentūras "PR Linija" līdzīpašniece Irēna Drozdova
Aģentūras "PR Linija" līdzīpašniece Irēna Drozdova Foto: Santa Sergejeva

Aģentūras «PR Linija» līdzīpašniece Irēna Drozdova atklāj, ka šajā vakarā pirmo reizi sabiedrībā iziet ar cepuri. «Man ļoti patīk šis tēls, kas atbilst kūrortpilsētas stilam - saulei, jūrai un Jūrmalai. Šo apģērbu iegādājos vienā no pēdējiem ceļojumiem uz Itāliju,» teic Irēna.

Modes eksperte, TV producente, žurnāliste un dzejniece Maija Silova
Modes eksperte, TV producente, žurnāliste un dzejniece Maija Silova Foto: Santa Sergejeva

Modes eksperte, TV producente, žurnāliste un dzejniece Maija Silova šim vakaram tērpu izvēlējusies pēc noskaņojuma. «Jūras tēmu gribēju apspēlēt, jo man nepatīk īpaši klasisks interpretējums. Līdz ar to es izvēlējos «Mother of Pearl» zīmola versijas kleitu par jūras tēmu. Uz kleitas ir ziedu zīmējumi, attēlots mazs alnītis. Viss ir apvienots, lai ir šīs sezonas aktuālā eklektika. Nevis dēļ modes tendencēm, bet tāpēc, ka šajā sezonā es šādi jūtos komfortablāk. Protams, gan atstājot savu klasisko stilu, gan pieskaņojot kādu jaunu vēsmu. Iespējams, agrāk es nebūtu uzdrošinājusies šādu eklektiku, jo man ir klasiskāka stila izpratne. Man patīk lakonisks stils un varbūt ar vienu grafiku, bet šajā kleitā viss ir samiksēts,» stāsta Maija.

Pie zīmola «Mother of Pearl» kleitas Maija izvēlējusies «Bottega Veneta» kurpes, bet somiņa no «Yves Saint Laurent».

Viena no starptautiskā skaistumkonkursa «Mrs. Top of the World» organizatorēm Kristīne Lindenblate
Viena no starptautiskā skaistumkonkursa «Mrs. Top of the World» organizatorēm Kristīne Lindenblate Foto: Santa Sergejeva

Viena no starptautiskā skaistumkonkursa «Mrs. Top of the World» organizatorēm Kristīne Lindenblate uz modes skati bija izvēlējusies brīva un gaisīga stila apģērbu. Bikses un cepure ir fuksiju krāsā. Cepures ir viens no Kristīnes mīļākajiem aksesuāriem: «Ar cepurēm man ir pilns koferis. Senāk ļoti bieži nēsāju cepures, tagad retāk.»

«Esmu pārsteigta, ka saņēmu ļoti daudz komplimentu par šo tērpu, jo šādu stilu biju izvēlējusies pirmo reizi,» piebilst Kristīne.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu