Masu skatu dalībnieki iejūtas basketbola skatītāju lomās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Sporta manēža 3. un 4. jūlijā pulcēja daudzus masu skatu dalībniekus, kas pieteicās piedalīties režisora Aigara Graubas filmas „Sapņu komanda 1935” uzņemšanā. Tika uzfilmētas epizodes, kurās Latvijas basketbola valstsvienība kļuva par pirmajiem Eiropas meistarsacīkšu uzvarētājiem, pirmdien vēstīja LNT ziņas.

Rīgas Sporta manēžā bija vērojamas brīnumainas pārvērtības – tur 21.gadsimts pārtapa 20.gadsimta 30.gados. Sanākušie bija ģērbušies tā laika modes stila drānās, lietojot senatnīgus aksesuārus. Tieši 1935.gadā Ženēvā noritēja cīņa par pirmā Eiropas basketbola uzvarētāja titulu.

Latvijas iedzīvotāji bija aicināti atsaukties masu skatu filmēšanai, lai atveidotu skatītājus, tehnisko personālu, fotogrāfus un citus personāžus. Pieteicās daudzi. Studente Diāna filmēšanas laukumā atzina: "Kad viens un tas pats dubls atkārtojas jau septīto reizi, vairs nav tik interesanti, bet tā ir interesanti arī no malas paskatīties!"

Tieši epizodes Rīgas Sporta manēžā ir vienas no filmas centrālajiem notikumiem, proti, pati kulminācija - lielais fināls Latvija pret Spāniju. Spēļu komentētāja lomā iejutās LNT sporta ziņu moderators Jānis Traubergs.

"Pats basketbols par sevi tajā laikā bija lēnāks - nebija tik daudz spēka spēles, bet tas nenozīmē, ka komentārs lēnāks, jo cīņas spraigums no tā nemainās," uzskata Traubergs.

Plānots, ka filma par pirmajiem Eiropas meistarsacīkšu uzvarētājiem tiks pabeigta šā gada rudenī.

Skatīt pievienoto video!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu