Olga Dreģe uz kuģīša ieskandina 75. jubilejas koncertturneju (26)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Santa Sergejeva/TVNET

Izcilā latviešu aktrise Olga Dreģe tiek dēvēta par teātra uguntiņu. Arī savas 75. jubilejas koncertturnejas ieskandināšanas pasākumā uz kuģīša «Vecrīga», braucienā pa Daugavu, Olga saviem talanta cienītājiem apliecināja, ka koncertturnejas priekšvakarā ir temperamentīga un spilgta un joprojām lieliskā formā. Koncertturneju, kurā kopā ar Olgu uzstāsies arī viņas skatuves kolēģi, aktrise atklās savā dzimtajā pilsētā Madonā.

Šogad māksliniece Olga Dreģe, kas dzimusi 1. martā, svin 75 gadu jubileju. Par godu jubilejai 16 Latvijas pilsētās skanēs īpašs svētku koncertuzvedums, kurā kopā ar jubilāri uz skatuves kāps viņas tuvākie skatuves kolēģi un draugi: Mirdza Martinsone, Baiba Indriksone, Sarmīte Rubule, Leons Krivāns, Juris Strenga, Jānis Reinis un novadnieks Gints Andžāns. Koncerta muzikālie producenti ir Juris Vaivods un Kristaps Krievkalns, režisors - Valdis Lūriņš, horeogrāfe - Liene Grava.

Dailes teātrī Olga Dreģe nospēlējusi vairāk nekā 100 lomu, piedalījusies gandrīz visās labākajās latviešu kinofilmās, atveidojot Matildi «Purva bridējā», Annu «Vella kalpos», Zāļu Madi «Vilkatī Tomā», Dagniju «Limuzīnā Jāņu nakts krāsā», Lauras māti «Zītaru dzimtā» un citās. Filmējusies arī TV seriālos, tostarp skatītāju īpaši iemīļotajā «Sirdsmīļā Monika».

Pirms koncertturnejas atklāšanas Olga kopā ar saviem kolēģiem devās nelielā izbraucienā ar kuģīti pa Daugavu. Par jebkuru savas dzīves situāciju talantīgajai aktrisei ir kāds stāsts. Viņa ir tik dzīvespriecīga, ka grūti pateikt, ka Dreģei jau 75 gadi. Arī uz galvas nostāvēt aktrisei savos gados ir tīrais nieks. Nezūdošo enerģiju viņa mantojusi no vecākiem: «Tā ir mana daba. Tā ir mana profesija, tā ir Smiļģa skola un Dailes teātris, kā arī padarītais darbs un vingrošana.»

Dreģe teic - liekas, ka visas viņas spilgtās jaunības dienu lomas teātrī un kino ir tik tuvas un dzīvas, it kā tās būtu spēlētas vakar.

Sarunā ar TVNET Olga Dreģe atklāj, ka allaž nezūdošo dzīvesprieku viņai palīdz saglabāt mīlestība. «Es savā mūžā daru to, kas ir mans aicinājums. Manā bērnībā profesiju izvēlējās pēc aicinājuma, nevis pēc naudas daudzuma. Katru darbiņu vajag mīlēt un pateikties, arī pazemībā un pielūgsmē pret to, ko dari, tad arī tas atnāk atpakaļ. Ne velti 75. gadu vecumā piepildījās mans lielais sapnis, ka varēju Dziesmu svētkos uzrunāt tūkstošiem skatītāju no Mežaparka estrādes,» atklāj Dreģe.

Viņa joprojām ir aizvadīto Dziesmu un deju svētku iespaidā un atklāj, ka pirms Dziesmu svētkiem ir teikusi, ka nevajag īgņām ļaut izbojāt Dziesmu un deju svētku maģiskos mirkļus. «Tagad visādas atsauksmes un kritikas izskan. Tas nav parādīts, vienam naba ir parādīta un sazin vēl kas. Man arī saplīsa vainadziņš, un arī brunčos es netiku, un vēl simts un viena kaite, bet ar to jau radošam cilvēkam ir jārēķinās. Skatuves cilvēkam jāiet caur ellēm. Radošs cilvēks dzīvo aizlieguma zonā, viņš dzīvo lieguma zonā, kur it kā citiem ļaudīm mediķi pat neļauj iet, jo tur ir aizas, kritumi un jiftīgas gāzes, tur tu vari zaudēt sevi un sabrukt,» skaidro Olga.

Novērtējot mākslinieces talantu un paveikto, šogad izdota arī Olgas Dreģes grāmata «Izslāpums», tālab pēc ikviena koncerta to būs iespējams iegādāties par īpašu cenu, saņemot mākslinieces autogrāfu!

Koncertturneja noslēgsies 19. augustā plkst. 20:00 Dzintaru koncertzālē, kur uz skatuves kāps 30 īpašie viesi – gan dziedātāji, gan aktieri Kristapa Krievkalna instrumentālā pavadījuma vadībā.

Jau šobrīd biļetes uz visiem koncertiem nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs un koncertu norises vietu Kultūras centros; turklāt koncertu organizatori skatītājus aicina biļetes iegādāties laicīgi: tas ir lētāk un izdevīgāk, jo, tuvojoties pasākumam, biļetes var kļūt dārgākas!

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu