Vasiļjeva: Varu uzvarēt Pasaules snūkera čempionātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Eiropas vicečempione snūkerā Latvijas spēlētāja Tatjana Vasiļjeva apstiprināja, ka rudenī piedalīsies arī Pasaules snūkera čempionātā, TVNET informēja "Eksperimentālajā multimediju laboratorijā".

"Šogad trenēšos tālāk, braukšu pie trenera uz Lielbritāniju. Es piedalīšos arī pasaules snūkera čempionātā un esmu pārliecināta, ka varu to vinnēt," teica Vasiļjeva.

Biljarda federācija priecīga par sasniegto

Piektdien biljarda centrā ''Noreff'' notikušajā preses konferencē Latvijas Republikas Biljarda federācijas (LRBF) valdes loceklis Sergejs Koļcovs atzinīgi novērtēja Tatjanas Vasiļjevas iegūto sudraba medaļu Eiropas snūkera čempionātā. "Latvijai tas ir pirmais sarežģītā biljarda veida – snūkera sasniegums."

Latvijas Sporta federāciju padomes prezidents Andris Kalniņš uzsvēra, ka Latvijas Biljarda federācijas mērķis sasniegt augstvērtīgus rezultātus pasaules un Eiropas čempionātā ir izdevies. "Tas nav vienkārši izdarāms, jo biljards nav vienkārša spēle, tomēr tā ir ļoti populāra spēle pasaulē."

Biljardu popularizē arī Ušakovs

LRBF prezidents Jurijs Šabašovs atzīmēja, ka Latvijas biljarda spēlētāji daudz darba velta šā sporta popularizēšanai, un izcēla Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu, kas arī velta lielu uzmanību Biljarda federācijas attīstībai.

8. jūlijā LRBF delegācija dosies uz Daugavpili, lai apspriestu organizatoriskos jautājumus, kas jāpaveic, lai nākamgad Latvijā uzņemtu Eiropas čempionātu biljardā. Viens no galvenajiem darbiem ir skatītāju vietu ierīkošana biljarda klubos, kur jau pieejami kvalitatīvi aprīkoti biljarda galdi.

Vasiļjevas panākumi nav nejauši

Daugavpiliete Tatjana Vasiļjeva otro vietu Eiropas snūkera čempionātā izcīnīja 17.jūnijā Bulgārijā. Viņas sasniegumi nav nejauši, jo viņa ir bijusi divkārtēja pasaules čempione pāru spēlē, ieguvusi trešo vietu pasaules profesionāļu snūkera čempionātā sieviešu konkurencē un regulāri trenējas pie pasaulē atzītākā biljarda trenera Terija Grifita.

Bez Tatjanas sasniegumiem snūkerā ir arī cita sportiste – Ļubova Parižera, kas starptautiskā līmenī veiksmīgi startē "piramīdā" jeb krievu biljardā.

Tuvākā federācijas virzība ir Starptautiskā Baltijas kausa norise ''PIRAMIDA'' disciplīnā šā gada 9. -10. jūlijā biljarda centrā ''Noreff'' (Zolitūdes ielā 34) un Eiropas čempionāta norises organizēšana nākamgad Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu