Sākusies pieteikšanās Vislatvijas Vienības braucienam (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: velo.lv

Sākusies pieteikšanās lielākajam un tautiskākajam velonotikumam Baltijas valstīs – 23. Latvijas riteņbraucēju Vienības braucienam -, kas 8. septembrī norisināsies Siguldā. Šogad Vienības brauciens veltīts pasaules prestižākā velobrauciena «Tour de France» simtgadei.

Latvijas riteņbraucēju Vienības velobrauciens ir bijis viens no nozīmīgākajiem Latvijas sporta notikumiem starpkaru periodā un arī pēc neatkarības atjaunošanas. Velobrauciena ideja laika gaitā palikusi nemainīga - tautas kopības sajūtas un veselības stiprināšana, kā arī tīras vides uzturēšana. Pagājušajā gadā trīs dažādās distancēs pa Siguldas apkaimes ceļiem piedalījās teju 5000 dalībnieku.

Lai arī līdz šā gada Vienības velobraucienam vēl atlikuši divi mēneši, organizatori jau sākuši dalībnieku reģistrāciju. Plašāka informācija būs pieejama, kā arī reģistrēties būs iespējams organizatoru mājas lapā velo.lv līdz 4. septembrim.

Šogad Vienības brauciens norisināsies trīs dažādās distancēs - Sporta šosejas brauciens (100 km), Kalnu divriteņu brauciens (44 km) un Tautas brauciens (36 km). Pasākumā piedalīties aicināti visi interesenti no 12 gadu vecuma. Dalībnieki tiks vērtēti dažādās vecuma grupās - zēni, meitenes, jaunieši, juniori, sievietes, vīrieši un seniori.

Vienības velobrauciens šogad tiks veltīts pasaules prestižākā brauciena «Tour de France» simtgadei. Savulaik «Tour de France» startējuši arī latvieši – Romāns Vainšteins, Pjotrs Ugrjumovs, Arvis Piziks un Kaspars Ozers, bet šobrīd savu debiju Francijas tūrē piedzīvo smiltenietis Gatis Smukulis.

Vienības brauciena laikā ar īpašām pārsteiguma balvām tiks sumināti dalībnieki, kuri būs ģērbušies «Tour de France» vēsturiskajos tērpos. Tikmēr Latvenergo suminās enerģiskāko kalnā braucēju. Ar īpašiem kausiem tiks apbalvoti trīs nomināciju uzvarētāji - vienotākais uzņēmums, visvairāk pārstāvētā pašvaldība un kuplākā ģimene.

Ikviens aktīvās atpūtas cienītājs aicināts pieteikties nozīmīgajam notikumam Velo.lv.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu