Negaiss un stiprs vējš sasniedzis Latgali

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdienas pēcpusdienā Latviju no dienvidaustrumiem šķērso lietus un negaisa mākoņi. Latgalē negaiss vietām atnesis ļoti stipru vēju; svētdienas pievakarē spēcīgs negaiss ar vētru un krusu iespējams arī Vidzemē, jo sevišķi reģiona austrumu daļā, brīdina sinoptiķi.

Līdz plkst.14.15 negaiss bez elektrības bija atstājis vairāk nekā 2,5 tūkstošus "Latvenergo" klientu Aglonas un Krāslavas novadā, liecina elektroapgādes atslēgumu karte kompānijas mājaslapā internetā.

Svētdienas vakarā lietus mākoņi turpinās virzīties tālāk uz ziemeļrietumiem, šķērsojot Latvijas lielāko daļu, vietām līs stipri, bet krusa un vētra iespējama galvenokārt tikai valsts austrumu daļā.

Līs arī pirmdien

Naktī uz pirmdienu debesis būs daļēji apmākušās, aizejošās nokrišņu zonas ietekmē Kurzemē, nakts sākumā vēl arī valsts centrālajā daļā uzlīs, vietām gaidāmas stiprākas lietusgāzes un vēja brāzmas. Sākot no valsts austrumiem, vējš norims un dažviet sabiezēs migla. Gaisa temperatūra pazemināsies līdz +9..+14 grādiem.

Pirmdien saule mīsies ar mākoņiem, vietām nedaudz un īslaicīgi līs. Pūtīs lēns dienvidaustrumu vējš, kas pāries ziemeļrietumu vējā. Gaiss iesils līdz +20..+24 grādiem.

Rīgu svētdienas vakarā sasniegs lietus, gaidāms arī brāzmains ziemeļu vējš.

Pirmdien galvaspilsētā nokrišņi nav gaidāmi, pūtīs lēns vējš no austrumu puses. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +12..+13 grādiem; pirmdienas pēcpusdienā, starp mākoņiem uzspīdot saulei, gaiss sasils līdz +23 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu