Jansons: Uzvarējām basketbola lielvalsti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas U-19 basketbola izlase pasaules čempionāta otrajā mačā spējusi tikt galā ar ļoti spēcīgu Austrālijas izlases spēlētāju virknējumu, kas pārstāv vienu no basketbola lielvalstīm, izteicās valstsvienības galvenais treneris Ziedonis Jansons.

Kā ziņots, piektdien notikušajā B apakšgrupas otrās kārtas spēlē Latvija ar 78:68 uzvarēja Austrālijas valstsvienību.

Pēc šīs uzvaras Latvijas izlase nodrošināja dalību turnīra nākamajā kārtā.

Liels prieks izcīnīt uzvaru

"Austrālija nospēlēja lieliski un korekti. Zinājām, ka spēlējam pret basketbola lielvalsti, tāpēc ir vēl lielāks prieks par izcīnīto uzvaru," izteicās Jansons. "Pirmajā puslaikā nebijām pietiekoši agresīvi. Ja tā būtu turpinājuši, uzvarēt būtu bijis grūti."

"Tagad galvenais sakopot fiziskos spēkus un atjaunoties pēc pirmajām divām spēlēm. Mēģināsim kaut ko darīt, pretiniekus izpētījuši esam," piebilda treneris.

Latvija spēlēja pašaizliedzīgi

Tikmēr Austrālijas izlases galvenais treneris Damiens Koters izcēla Latvijas izlases spēlētāju pašaizliedzību.

"Latvija nospēlēja ļoti labi un pašaizliedzīgi. Uzskatu, ka komanda nevar uzvarēt, ja tā met iekšā tikai no soda metienu līnijas," izteicās treneris.

Tāpat Koters pastāstīja, ka viņa padotie nebija speciāli gatavojušies neitralizēt Jāni Timmu, kurš prata gūt tikai divus punktus, taču tā vietā viņi cerējuši apturēt Dāvi Bertānu, tomēr četri spēles sākumā iemestie trīspunktu metieni salauza spēlētāju apņēmību.

Kā ziņots, otrajā B grupas otrās kārtas spēlē Argentīnas U-19 basketbola izlase samērā nepārliecinoši ar 80:69 uzvarēja Taivānu.

Nākamā spēle sestdien

Latvijas izlase apakšgrupu turnīra pēdējā spēlē sestdien spēlēs pret Argentīnu. Arī šis Latvijas mačs sāksies plkst.20.30.

Pašlaik grupas kopvērtējumā pirmo vietu ar divām uzvarām ieņem Latvija, Austrālijas un Argentīnas izlases izcīnījušas pa vienam panākumam, bet Taivānas izlase cīnās bez uzvarām.

Pēc viena apļa turnīra sacensību otrajā posmā iekļūs pa trim spēcīgākajām grupu komandām, kas pirmdien uzsāks spēles Rīgā. Savukārt grupu zaudētājas pirmdien Liepājā uzsāks cīņas par 13.-16.pozīciju.

Pasaules čempionāts ilgs līdz 10.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu