Lipmans: Nolans ir sapratis savas kļūdas (40)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans intervijā «Sporta Studijai» skaidroja iemeslus, kādēļ pieņēmis lēmumu paturēt kanādiešu speciālistu Tedu Nolanu valstsvienības galvenā trenera amatā.

LHF valde pirmdien pieņēma lēmumu, ka 55 gadus vecajam Nolanam ir jāturpina strādāt ar Latvijas nacionālo komandu.

«Devām Nolanam pietiekoši daudz laika, lai viņš apdomātu un izvērtētu, kas pa šiem diviem gadiem noticis. LHF uzdevumu iekļūt pasaules čempionāta 1/4 finālā viņš neizpildīja,» sacīja Lipmans.

72 gadus vecais Lipmans atzina, ka vairs nav vēlējies vilcināties, tādēļ pieņēma lēmumu turpināt sadarbību ar Nolanu. «Vienošanās ar Nolanu beidzās 31. maijā. Jaunais līgums viņam būs spēkā līdz Soču olimpisko spēļu beigām.»

LHF joprojām ir neizpratnē, kādēļ PČ cīņā pret Austriju vārtu drošība tika uzticēta Edgaram Masaļskim, kurš tikai nesen bija atkopies no operācijas. «Tagad Nolans ir sapratis savas kļūdas. Ja mačā pret Austriju būtu uzvarējuši, iekļūtu 1/4 finālā. Es Nolam izteicu savu neapmierinātību, un viņš nestrīdējās pretim.»

«Nolans nav slikts treneris, viņš ir labs speciālists. Iespējams, ka viņam kaut kā pietrūkst. Ne jau visi mūsu hokejisti saprot angļu valodu diemžēl. Valodas barjeras dēļ Nolanam arī nesanāca palīdzēt U-20 izlasei,» skaidroja Lipmans.

Federācijas prezidents atklāja, ka jautājums par izlases galvenā trenera palīgiem tiks uzticēts Nolanam. Šobrīd nav skaidrības, vai Artūrs Irbe un Teds Kūlens turpinās savus līdzšinējos pienākumus.

2011. gada augustā ar Nolanu tika parakstīts līgums, kura laikā Latvijas izlase divos pasaules čempionātos ierindojās 10. un 11. vietā.

Savukārt šā gada februārī Rīgā tika izcīnīta vienīgā ceļazīme uz 2014. gada Soču olimpiskajām spēlēm.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no no 9. līdz 25. maijam. Tajā Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Somiju, Krieviju, ASV, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

Savukārt Sočos Latvija spēkosies pret Zviedriju, Šveici un Čehiju.

Komentāri (40)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu