Latvijas U-19 basketbolisti tiekas ar spēcīgo Austrāliju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien Valmierā Latvijas U-19 basketbola valstsvienība aizvadīs otro maču pasaules čempionātā, B apakšgrupā tiekoties ar vienu no turnīra galvenajām favorītēm Austrāliju. Mačs sāksies pulksten 20.30, un to tiešraidē varēs vērot LTV7 kanālā.

Ceturtdien Latvija turnīra pirmajā mačā ar 85:67 pārspēja Taivānas valstsvienību, bet Austrālija ar 73:49 sagrāva Argentīnu.

Pēc pirmā mača Ziedonis Jansons atzina, ka lielais kļūdu skaits (24) skaidrojams ar uztraukumu un karstajiem laika apstākļiem, kas bumbu padarīja ļoti slidenu, taču liels nopelns bija arī Taivānas agresīvajai aizsardzībai.

Lielisku sniegumu mājinieku rindās demonstrēja Jānis Timma, kurš izcēlās ar 23 gūtajiem punktiem un 14 atlēkušajām bumbām, tikmēr Austrālijas rindās jāizceļ uzbrucējs Entonijs Drmičs, kurš pirmajā mačā guva 25 punktus.

Pirms turnīra Jansons Austrāliju minēja starp sacensību favorītiem, izceļot komandas fiziskos parametrus. ''Fiziski ļoti spēcīga komanda, atlētiska un monolīta,'' teica Latvijas treneris.

Otrajā B grupas spēlē šodien Taivāna tiksies ar Argentīnu.

Saspringto spēļu grafiku turnīra saimnieki turpinās rīt, kad tiksies ar Argentīnu.

Atgādinām, ka 16 labākās pasaules komandas apakšgrupas cīņas aizvada Valmierā un Liepājā.

Pēc tam trīs spēcīgākās komandas no katras grupas cīņu par medaļām turpinās Rīgā. Tur komandas tiks sadalītas divās grupās (pa sešām komandām katrā). Ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās četras vienības.

Latvijas Basketbola Savienības valde Latvijai izvirzījusi mērķi iekļūt ceturtdaļfinālā.

Latvijas U-19 izlases sastāvs: Kaspars Vecvagars, Dāvis Čoders, Artūrs Brēmers, Jānis Timma, Kārlis Apsītis, Arnolds Helmanis, Artūrs Vītiņš, Renārs Magone, Aleksejs Rostovs, Ojārs Siliņš, Edmunds Dukulis, Dāvis Bertāns.

Komandu pārstāv 1992./1993. gadā dzimušie spēlētāji, kas pērn izcīnīja bronzas medaļas Eiropas U-18 čempionātā.

PČ risināsies līdz 10.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu