«Borowa MC» izdod jaunu singlu - «Rūtoj» (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Šonedēļ ar jaunu singlu klajā nākusi latgaliešu grupa «Borowa MC», klausītāju vērtējumam nododot savu dziesmu «Rūtoj», kurā tautiski motīvi ietērpti mūsdienīgā apdarē. Šovasar «Borowa MC» vasaru pavada Latgalē, izbaudot dabas doto skaistumu un smeļoties iedvesmu Latgales ainavās. Latvijas skaistums arī kalpoja par iedvesmas avotu jaunajam singlam. Grupa atzīst, ka ar jauno singlu vēlas atgriezties pie «saknēm» – folkloras, tautiskos motīvus ietērpjot mūsdienīgā apdarē.

«Izvēlētā tautasdziesma «Rūtoj» mums ir ļoti tuva, jo ir tikusi izdziedāta gan kāzās, gan citos godos, un tieši vasara ir tas gadalaiks, kad pa īstam rotāties, uz ko tiek mudināts arī dziesmā. Rotāties taču var ne tikai krāšņās drēbēs, bet skaistas padarīt arī savas domas un jūtas. Ar dziesmu aicinām paskatīties apkārt un izbaudīt mūsu – Latvijas – vasaru un tās neatkārtojamo rotu, kas mums pašiem liek justies labāk,» stāsta «Borowa MC» dalībnieks Aigars Runčis.

Ideja par tautasdziesmas «Rūtoj» apdari radusies grupas solistei Guntrai Kuzminai. Savukārt dziesmas producents ir Gints Stankevičs, bet teksta autors Aigars Runčis.

Šī ir otrā dziesma, ar kuru grupa priecē savas mūzikas cienītājus pēc ilgākas radošās pauzes. Pērn izdotā dziesma «Aizlaid pa viejam» ierindojās labāko un mīlētāko dziesmu vidū Latvijas Radio Muzikālajā bankā.

Šajā vasarā grupa piedalās arī dažādos pilsētas svētkos un plāno jauna albuma ierakstīšanu.

«Materiāls ir savākts kolosāls, mēs peldam domu un ideju jūrā. Acīmredzot labākais jāparāda arī klausītājiem!» tuvākajos plānos dalās «Borowa MC».

«Borowa MC» atpazīstamību klausītāju vidū ieguvusi ar dziesmu «Vysskaistuokajai meitiņai», kas 2005. gadā ierindojās mūzikas aptauju augšgalos un saņēma vairākus apbalvojumus. Grupa ir izdevusi trīs studijas albumus, kuros kā vokālisti piedalījušies tādi mūziķi kā Aija Andrejeva, Artis Dvarionas, Fēlikss Ķiģelis, Juris Kaukulis un citi.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu