"Rīgas ritmi", Imantdiena u.c. brīvdienu ceļvedī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šajā nedēļas nogalē norisināsies galvenie džeza un pasaules mūzikas festivāla "Rīgas ritmi" koncerti, Cēsīs 70 gadu jubilejā tiks sumināts Imants Kalniņš, Valmiera ar vērienu atzīmēs 728. dzimšanas dienu... Laipni lūgts TVNET nedēļas nogales ceļvedī!

KONCERTI

Džeza un pasaules mūzikas festivāls "Rīgas ritmi"

T. Brenners
T. Brenners Foto: publicitātes

2. jūlijā plkst. 19 Kongresu namā uzstāsies norvēģu acid jazz grupa "Beady Belle" un britu latin jazz pianists Alekss Vilsons (Alex Wilson), bet plkst. 20.30 klubā "Artelis" amerikāņu world un fusion dziedātājs Filips Hamiltons (Philip Hamilton), kā arī notiks "Super Jamsession". Savukārt plkst. 21 brīvdabas atpūtas parkā "Egle" uzstāsies Frančesko Kafiso, bet plkst. 22 "Kārlis Vanags City Jazz Big Band".

Biļetes uz koncertiem Kongresu namā un klubā "Artelis" nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs vai bilesuserviss.lv. Koncerti brīvdabas atpūtas parkā "Egle" ir bezmaksas.

"Kremerata Baltica" festivāls Siguldā

G. Krēmers
G. Krēmers Foto: publicitātes

1. jūlijā plkst. 19 Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" (Šveices 19) notiks oficiālais festivāla atklāšanas koncerts, kurā bez kamerorķestra "Kremerata Baltica" (diriģents Ainārs Rubiķis) uzstāsies arī solisti Gidons Krēmers (vijole), Dita Krenberga un Reinis Lapa (flauta), Anastasija Drančuka (klavieres), Reinuts Teps (klavesīns) un Džanluka Litera (harmonikas).

2. jūlijā plkst. 19 turpat notiks kamermūzikas maratons "Mūzika bērnībai", kurā piedalīsies Gidons Krēmers (vijole), Džanluka Litera (harmonikas), Anastasija Drančuka, Imants Zemzaris, Rihards Plešanovs un Indra Baikštīte (klavieres), Andra Dārziņa (alts) un Ruta Tamutīte (čells), kā arī "Kremerata Baltica" solisti Rūta Lipinaitīte, Dainius Pesecks un Andrejs Valigura (vijole), Daniils Grišins un Zita Zemoviča (alts), Ēriks Kiršfelds (čells), Daniels Rubīns un Indreks Sarraps (kontrabass).

3. jūlijā plkst. 11 Siguldas Jaunajā pilī notiks koncerts ciklā "Bēthovens un Sigulda", kurā uzstāsies "Kremerata Baltica" solists Andrejs Puškarevs (vibrafons) un XX Starptautiskā jauno mūziķu konkursa "Sigulda 2011" laureāte Paulīna Piteņko (saksofons), bet plkst. 19 koncertzālē "Baltais flīģelis" notiks festivāla noslēguma koncerts "Gidons Krēmers un "Kremerata Baltica"", kurā uzstāsies Rīgas Doma zēnu koris (diriģents Mārtiņš Klišāns, koncertmeistars Ingmārs Zemzars), Rihards Plešanovs (klavieres), Gunta Davidčuka (soprāns), Antra Bigača (mecosoprāns), Mārtiņš Zvīgulis (tenors) un Rihards Mačanovskis (bass).

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai bilesuparadize.lv.

Imantdienas Cēsīs

I. Kalniņš
I. Kalniņš Foto: publicitātes

Koncerta otrajā daļā skanēs pirmās latviešu rokoperas "Ej, jūs tur" koncertiestudējums. 70. gados radīto muzikālo stāstu uz skatuves izdzīvos Nacionālā teātra aktrise Dita Lūriņa, Marts Kristiāns Kalniņš un vokālā grupa "Framest". Rokoperas skanējumu krāšņāku darīs arī instrumentālisti Ints Dālderis (klarnete) un Dita Krenberga (flauta).

Koncerta trešajā daļā skanēs pašas populārākās un tautā mīlētākās Imanta Kalniņa dziesmas grupas "Autobuss debesīs" izpildījumā. Kopā ar Martu Kristiānu Kalniņu komponista zināmākās dziesmas izpildīs arī viesi - Rēzija Kalniņa, Goran Gora, Veronika Plotņikova, Gvido Linga. Koncerta noslēgumā, protams, gaidāma sadziedāšanās ar skatītājiem.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Latvijas Šlāgeraptaujas fināla koncerts Ventspilī

Foto: publicitātes

Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs vai bilesuserviss.lv.

Opermūzikas koncerts Ogres mūzikas svētkos

S. Vaice
S. Vaice Foto: publicitātes

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai bilesuparadize.lv.

Vidzemes un Latgales Dziesmu diena Alūksnē

Foto: publicitātes

Ieeja bez maksas, izņemot vakara koncertu (Ls 1) un balli (Ls 2).

PASĀKUMI

Bērnu un jaunatnes cirka festivāls "Brīnumu pilna pasaule"

Foto: publicitātes

Festivāla izrādēs kā goda viesi piedalīsies motociklisti, kas uzstājas slēgtā lodē, bet Rīgā apguvuši jaunu, pārgalvīgu triku - "nāves cilpu" atvērtā lodē...

Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs vai bilesuserviss.lv.

Latvijas skolu teātru festivāls "Kustības turpinājums"

Foto: publicitātes

Festivāla dalībnieki publikai rādīs gan teātra un leļļu izrādes, gan skatuves runas un ielu teātra priekšnesumus, gan teātra sporta turnīrus. Festivāla laikā Vērmanes dārzā darbosies tirdziņš, kurā apmeklētāji varēs iegādāties ne tikai lietišķās mākslas meistaru darinājumus, bet arī skolēnu mācību uzņēmumu izstrādājumus. 1. jūlijā plkst. 20.30 notiks gājiens no Bastejkalna līdz Vērmanes dārzam un plkst. 21 atklāšanas pasākums Vērmanes dārza Lielajā estrādē.

Ieeja bez maksas.

Valmieras pilsētas svētki

"Musiqq"
"Musiqq" Foto: publicitātes

2. jūlijā no plkst. 9 līdz 17 Rātslaukumā notiks Amatnieku tirdziņš. Plkst. 10 notiks arī Valmieras pilsētas pašdarbības kolektīvu un sadraudzības pilsētu kolektīvu koncerts, kurā uzstāsies pūtēju orķestris "Signāls", vidējās paaudzes deju kolektīvs "Agrā rūsa", Anita Ozola ar dziesmu draugu kopu "Gaujmalietes", bigbends "Valmieras puikas", tautas deju grupa no Halles (Vācija), tautas mūziķi no Oplandes (Norvēģija), deju grupa no Zdunskas – Volas (Polija), "Villagodt" vasaras muzikanti no Solnas (Zviedrija) un tautas deju kolektīvs no Paņevežas ģimnāzijas (Lietuva).

Plkst. 10 pie Valmieras Kultūras centra sāksies pasākums bērniem "Ar prieku Valmierai!", kurā uzstāsies bērnu popgrupas "Smaidulīši" un "Smaidiņi", radošā grupa "Pekšņi", muzikāli dramatiskais bērnu teātris "Ķiparipipari", teātra studija "Spēlīte", hip-hop un breakdance dejotāji, popgrupa "Odziņas", Gintas Modes teātris un Alīna Ņikitina (konkursa "Mazo dziesmas Latvijai" dalībniece). Būs arī iespēja darboties radošajās darbnīcās "Pūķu darbnīca", "Skaistuma salons", "Floristika" un citās.

Savukārt pilsētas estrādē plkst. 18 sāksies svētku koncerts, kam sekos arī balle. Koncertā skanēs džeza zelta melodijas, kuras izpildīs Harijs Bašs (klavieres), Deniss Paškevičs (saksofons, flauta), Māris Briežkalns (sitaminstrumenti) un Jānis Stafeckis (kontrabass). Piedalīsies arī vokālā grupa "Framest" – Beāte Zviedre (soprāns), Elīna Šmukste (alts), Mikus Abaroniņš (tenors), Jānis Ķirsis (baritons) un Edgars Janovs (bass), un pēcāk uzstāsies arī Ivo Fomins ar grupu, Nikolajs Puzikovs, Lauris Reiniks, Aisha, Liene Candy, Kaža ar grupu un grupa "Musiqq". Ballē par muzikālo pavadījumu rūpēsies grupa "Keksi" un DJ.

Pilno pasākumu programmu skaties interneta lapā valmiera.lv.

Ieeja pasākumos bez maksas, izņemot svētku koncertu, kur par ieeju būs jāmaksā Ls 1.

Jomas ielas svētki Jūrmalā

"Dzelzs vilks"
"Dzelzs vilks" Foto: publicitātes

Sīkāka pasākumu programma atrodama interneta lapā jurmala.lv.

Dārza svētki un Baha festivāls Jaunmoku pilī

M. Zālīte
M. Zālīte Foto: LETA

Svētku laikā tiks piedāvātas dažādas aktivitātes bērniem – filcēšanas, seju apgleznošanas un rotu darināšanas darbnīcas. Zīmēšanas darbnīcā ikviens varēs veltīt savu darbu Jaunmoku pilij 110. jubilejā, bet aktīvākie – izmēģināt kroketa spēli, kā arī doties rotaļās un spēlēs pils parkā.

Biļetes uz Baha kamermūzikas festivāla koncertu nopērkamas gan "Biļešu servisa" kasēs vai bilesuserviss.lv, gan "Biļešu paradīzes" kasēs vai bilesuparadize.lv.

RĪGAS KLUBOS UN KROGOS

Bites blūza klubā (Dzirnavu 34a) 1. jūlijā plkst. 22 uzstāsies "Latvian Blues Band", bet 2. jūlijā plkst. 22 "Bite's Blues Band".

"Bubamara" (Audēju 8) 2. jūlijā spēlēs DJ Ma.Be..

"Cocoloco" (Pēterbaznīcas 17) 1. jūlijā spēlēs DJ Kazulis, 2. jūlijā DJ Krumārs, bet 3. jūlijā DJ Mojo Mann un DJ D.Tribe.

"Cuba Cafe" (Jauniela 15) 1. jūlijā spēlēs DJ Miks, bet 2. jūlijā DJ Rudd.

"Četros baltos kreklos" (Vecpilsētas 12) 1. jūlijā uzstāsies "Apvedceļš".

"Depo" (Vaļņu 32) 1. jūlijā spēlēs DJ Guntis, bet 2. jūlijā DJ Mārtiņš.

"Ļeņingrad" (Kalēju 54) 2. jūlijā plkst. 21 uzstāsies vācu rokgrupa "Soudain".

"NABAKLAB" (Z. A. Meierovica 12) 1. jūlijā notiks radio "Naba" pankmūzikas raidījuma "Ej apskrieties" trešās dzimšanas dienas pasākums, kurā uzstāsies "PND", "Gabbers", "Neprodukts", "The Defectives", "Wasted Bullets" (Lietuva) un "RPM" (Igaunija), kā arī spēlēs diskotēka "Ej apskrieties", 2. jūlijā plkst. 21 uzstāsies "HMP?", kā arī spēlēs DJ Kazulis, bet 3. jūlijā plkst. 20 uzstāsies indie rock grupas no Krievijas - "Sansara" un "Mars Needs Lovers".

"Pie Labvēlīgā tipa" (Raiņa 21) 1. jūlijā uzstāsies "Otra puse", bet 2. jūlijā spēlēs DJ Japānis.

"Pulkvedim neviens neraksta" (Peldu 26/28) 1. jūlijā spēlēs DJ Egons Reiters (augšstāvā) un DJ AG (apakšstāvā), bet 2. jūlijā DJ Vital (augšstāvā) un DJ Mojo Mann (apakšstāvā).

"Rock'n'Riga" (13. janvāra 33) 1. jūlijā uzstāsies rokgrupa "RagDoll" (Igaunija), kā arī spēlēs DJ Māris Balodis, bet 2. jūlijā uzstāsies ģitārvirtuozs Paul the Mole jeb Kurmis.

KINO

Foto: publicitātes

Kino "Citadele" un kino "Cinamon" no 1. jūlija sāk demonstrēt arī komēdiju "Mīlestība, kāzas, laulība" ("Love, Wedding, Marriage").

Kino "K. Suns" (Elizabetes 83/85) no 1. jūlija sāks demonstrēt drāmu "Ielu advokāts" ("The Lincoln Lawyer"), kā arī Darena Aronofska pērnā gada drāmu "Melnais gulbis" ("Black Swan") un Roberta Rodrigeza pērnā gada trilleri "Mačete" ("Machete").

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

TVNET arī aicina interesantākos nedēļas nogales izklaides momentus nofotografēt vai nofilmēt ar savu mobilo telefonu, lai pēc tam, izmantojot mobilo internetu, ātri un ērti atsūtītu foto vai video mums uz e-pasta adresi: reportieris@tvnet.lv. Labākajiem Latvijas mobilajiem reportieriem paredzētas iknedēļas balvas - mobilie tālruņi un bezmaksas internets telefonā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu