U-19 PČ pilsētās viesnīcu noslodze pieaugusi, bet līdzjutēju ir maz

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pasaules čempionāta basketbolā U-19 vecuma grupā norises pilsētās - Rīgā, Liepājā, Valmierā - un to apkārtnēs naktsmītņu noslogojums palielinājies, taču līdzjutēju ir ļoti maz, pastāstīja aptaujātie naktsmītņu pārstāvji.

Saskaņā ar informāciju Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā, ko apstiprināja arī čempionāta organizētāji, basketbolistu komandas un viņus pavadošais sastāvs Liepājā apmetīsies viesnīcās "Europa City Amrita Hotel", "Līva" un "Promenade Hotel", bet Valmierā un tās apkārtnē tās būs Vidzemes olimpiskā centra viesnīca "Naktsmājas", viesnīca Smiltenē "Brūzis", kā arī Dikļu pils. Plānots, ka Rīgā basketbolisti varētu apmesties viesnīcās "Maritim hotel", "Europa Royale Riga" un "Hotel Albert".

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja viesnīcas "Naktsmājas" viesu uzņemšanas nodaļas vadītāja Monta Cīparsone, visi 39 naktsmītnes numuriņi no 29.jūnija līdz 3.jūlijam ir pilnībā aizņemti un līdzjutējiem šajā viesnīcā brīvas vietas netiek piedāvātas.

Savukārt citā Valmieras centra viesnīcā "Wolmar" no 27.jūnija līdz 2.jūlijam apmetusies astoņu cilvēku basketbola komanda no Taivānas, bet sestdien viesnīcā paredzētas ārvalstu viesu kāzu svinības, līdz ar to visa viesnīca būs aizņemta. Kā biznesa portālam "Nozare.lv" atzīmēja viesnīcas administrators Edijs Kuplais, citi basketbola līdzjutēji pagaidām viesnīcā nav manīti.

Liepājas viesu nama "Poriņš" īpašniece Anda Damberga vēsta, ka gandrīz visi 20 naktsmītnes numuriņi ir aizņemti, bet rezervētāji galvenokārt ir konferenču dalībnieki vai parastie tūristi.

"Cilvēki ierodas ar ģimenēm vai kā konferenču un semināru dalībnieki, bet kādus konkrētus basketbola fanus neesmu redzējusi. Piemēram, šīs nedēļas sākumā bija aizņemti visi numuriņi, bet patlaban ir brīvs viens, un pagaidām izskatās, ka rīt būs divi, taču tos drīz vien arī aizņems," sacīja Damberga.

Arī Liepājas viesnīcās "Kolumbs" un "Hotel Fontaine Royal" apstiprināja, ka viesnīcu numuri visi ir aizņemti, taču viesi ir parastie tūristi un biznesa partneri.

Kā pastāstīja viesnīcu grupas "Radisson Blu" mārketinga vadītāja Aiga Lapiņa, lielākā daļa viesnīcu numuriņu patlaban ir aizņemtas ar tūristu grupām, kas iepriekš rezervējušas naktsmītni. Pārsvarā šie viesi ieradušies no Vācijas un Somijas.

Arī viesnīcas "Hotel Islande" mārketinga direktors Renārs Circenis norādīja, ka patlaban aizņemti aptuveni 60% līdz 70% viesnīcas numuriņu, kuros izmitinātas dažādu valstu tūristu grupas.

Vienā no "Arēnai Rīga" tuvākajām viesnīcām "Skanste" numuriņi pēdējās dienās intensīvi tiek rezervēti, un naktsmītnes administratore pieļāva, ka daži no viesnīcas klientiem varētu būt arī basketbola čempionāta līdzjutēji, jo tā atrodas čempionāta spēļu norises vietas ielas pretējā pusē.

Savukārt viesnīcā "Tia", kas arī atrodas pavisam netālu, pastāstīja, ka tajā no 1. līdz 4. jūlijam plānojusi apmesties viena no čempionāta komandām, bet citi viesnīcas numuriņi jūlijā ir pilnībā rezervēti.

Šogad pasaules čempionāta U-19 vecuma grupā spēles norisināsies no 30.jūnija līdz 10.jūlijam.

Kā ziņots, pasaules U-19 čempionāta pirmajā posmā Latvijas komanda Valmierā spēlēs ar Taivānas, Austrālijas un Argentīnas izlasēm. Cīņu par medaļām turpinās trīs komandas.

Aizvadītajā vasarā Latvijas U-18 basketbola izlase Ziedoņa Jansona vadībā izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu