Martins uzvar «Tour de France» devītajā posmā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Par prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» devītā posma uzvarētāju svētdien kļuva īrs Dens Martins no «Garmin-Sharp» komandas, bet kopvērtējuma līdera godu joprojām saglabājis britu sportists Kristofers Frūme.

Šoreiz sportistiem bija jāveic 168 kilometrus garš etaps, kuru laikā jāpārvar pieci kāpumi.

Par «Tour de France» devītā posma uzvarētāju kronēts Dens Martins no Īrijas, kurš pārstāv «Garmin-Sharp» vienību. Finišu viņš šķērsoja kopā ar dāni Jakobu Fugslangu («Astana»), kuru uzveica finiša sprintā. Tuvākie sekotāji šajā 168 kilometrus garajā posmā finišēja vien pēc 20 sekundēm, kad to izdarīja polis Mihals Kvjatkovskis no «Omega Pharma-Quickstep» komandas.

Savukārt 2011.gada čempions Keidels Evanss šajā posmā finišēja sestajā vietā, finišu sasniedzot lielajā grupā kopā ar Kjatkovski.

Tikmēr Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no «Katjuša» komandas distanci beidza 89.vietā, finišējot grupā, kas uzvarētājam zaudēja 22 minūtes un 43 sekundes.

Kopvērtējuma līdera dzelteno krekliņu saglabājis Frūme no «Sky Procycling» komandas, bet otrais ir spānis Alehandro Valverde («Movistar»), kurš no līdera atpaliek vienu minūti un 25 sekundes. Savukārt velobrauciena kopvērtējuma trešo vietu pakāpies Nīderlandes sportists Bauke Molema, kurš pārstāv «Belkin Pro Cycling Team» vienību un no pirmās vietas atpaliek vienu minūti un 44 sekundes.

Savukārt Smukulis kopvērtējumā pakāpies par trim pozīcijām un nu ieņem 112.vietu, līderim zaudējot vienu stundu, 15 minūtes un 46 sekundes.

Neviens Latvijas riteņbraucējs «Tour de France» velobraucienā nebija piedalījies kopš 2003.gada, kad ar labākajiem sprinteriem cīnījās Romāns Vainšteins.

Kā ziņots, pērn «Tour de France» velobraucienā triumfēja brits Bredlijs Viginss, kurš šogad sacensībās nepiedalās traumas dēļ.

Šīs ir jubilejas - simtās - «Tour de France» sacensības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu