Saūda Arābijā MERS vīruss prasījis 38 cilvēku dzīvības (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Jaunais respiratorā sindroma vīruss MERS, kura izcelsme ir Tuvajos Austrumos, jau ir prasījis 38 cilvēku dzīvības Saūda Arābijā, svētdien paziņoja šīs valsts Veselības ministrija.

Pēdējie reģistrētie šī vīrusa upuri ir 53 gadus vecs vīrietis Austrumu provincē un divus gadus vecs zēns ostas pilsētā Džidā.

Ar MERS jeb Tuvo Austrumu respiratorā sindroma koronavīrusu ( MERS-CoV) Saūda Arābijā līdz šim inficējušies 65 cilvēki.

ANO Pasaules veselības organizācija (WHO) piektdien paziņoja, ka ir sasaukusi ārkārtas sarunas par MERS. Šī slimība var ietekmēt hadžu (svētceļojumu) oktobrī, kad miljoniem musulmaņu ieradīses Saūda Arābijā un pēc svētceļojuma dosies mājup.

Pirmais zināmais MERS izraisītais nāves gadījums tika reģistrēts pērnā gada jūnijā Saūda Arābijā.

MERS ir tādi paši gripai līdzīgi simptomi kā SARS, bet atšķirība ir tā, ka MERS izraisa arī nieru darbības apstāšanos. Tiek uzskatīts, ka abu šo slimību vīrusi izplatās no dzīvniekiem uz cilvēkiem.

Ar SARS vispirms inficējās sikspārņi, no kuriem ar civetkaķu starpniecību infekcija izplatījās uz cilvēkiem. MERS avots vēl nav droši noskaidrots.

MERS gadījumi reģistrēti ne vien Saūda Arābijā, bet arī Apvienotajos Arābu Emirātos, Jordānijā, Katarā, Tunisijā, Francijā, Itālijā, Lielbritānijā un Vācijā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu