Frūme uzvar «Tour de France» pirmajā kalnu posmā, kļūstot par kopvērtējuma līderi

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» astotā posma uzvarētāju sestdien kļuva britu sportists Kristofers Frūme no «Sky Procycling» komandas, kļūstot arī par kopvērtējuma līderi.

Viens no velobrauciena galvenajiem favorītiem pirmajā kalnu etapā no tuvākajiem konkurentiem atrāvās piecus kilometrus pirms finiša un 195 kilometrus garās distances noslēgumā par 51 sekundi apsteidza savu austrāliešu komandas biedru Ričiju Porti.

Savukārt trešais finišēja spānis Alehandro Valverde («Movistar»), kurš uzvarētājam zaudēja minūti un astoņas sekundes.

Tikai astotais distanci noslēdza divkārtējais sacensību vicečempions Alverto Kontadors, bet 2011.gada čempions Keidels Evanss šajā posmā zaudēja vairāk nekā četras minūtes.

Tikmēr Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no «Katjuša» komandas distanci beidza 87.vietā, finišējot grupā, kas uzvarētājam zaudēja 23 minūtes un 12 sekundes.

Kopvērtējumā tagad pirmās divas vietas ieņem «Sky» komandas braucēji Frūme un Porte, bet trešais ir Valverde, kurš atpaliek par minūti un 25 sekundēm.

Tikmēr Smukulis kopvērtējumā pakāpies uz 115.vietu, līderim zaudējot 53 minūtes un 23 sekundes.

Neviens Latvijas riteņbraucējs «Tour de France» velobraucienā nebija piedalījies kopš 2003.gada, kad ar labākajiem sprinteriem cīnījās Romāns Vainšteins.

Pērn «Tour de France» velobraucienā triumfēja brits Bredlijs Viginss, kurš šogad sacensībās nepiedalās traumas dēļ.

Šīs ir jubilejas - simtās - «Tour de France» sacensības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu