Sagans uzvar «Tour de France» septītajā posmā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» septītā posma uzvarētāju piektdien kļuva Slovākijas sportists Peters Sagans no «Cannondale» vienības.

Pagājušā gada labāko sprinteru ieskaites uzvarētājs Sagans šoreiz bija sekmīgākais 205,5 kilometrus garās distances finišā, tiekot pie sava pirmā panākuma šī gada tūrē.

Finiša sprintā Sagans apsteidza vācieti Jonu Degenkolbu no «Argos Oil-Shimano» vienības un itāli Danieli Benati no «Saxo Bank» komandas.

Tikmēr Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no «Katjuša» komandas finišēja galvenajā atpalicēju grupā, kas no lielās grupas atpalika par 14 minūtēm un 33 sekundēm. Latvijas sportists ieņēma 140.vietu. Tajā grupā bija arī tādi favorīti cīņā par labākā sprintera titulu kā brits Marks Kavendišs un vācietis Andrē Greipels.

Līderpozīciju kopvērtējumā saglabāja DĀR braucējs Derils Aimpijs, kurš pārstāv «Orica-Greenedge» komandu. No viņa trīs sekundes atpaliek Edvalds Hāgens («Sky»), bet trešais ir Aimpija komandas biedrs austrālietis Saimons Džerānss, kurš no velobrauciena līdera atpaliek piecas sekundes.

Tikmēr Smukulis kopvērtējumā atkritis uz 120.vietu, līderim zaudējot 30 minūtes un 19 sekundes.

Ar sestdienu velobraucienā sāksies galvenie kalnu posmi.

Neviens Latvijas riteņbraucējs «Tour de France» velobraucienā nebija piedalījies kopš 2003.gada, kad ar labākajiem sprinteriem cīnījās Romāns Vainšteins.

Kā ziņots, pērn «Tour de France» velobraucienā triumfēja brits Bredlijs Viginss, kurš šogad sacensībās nepiedalās traumas dēļ.

Šīs ir jubilejas - simtās - «Tour de France» sacensības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu