Smukulim 33. vieta «Tour de France» sestajā posmā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no «Katjuša» komandas ceturtdien izcīnīja 33. vietu simtā prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» sestajā posmā.

Šoreiz sportistiem vajadzēja spēkoties 176,5 kilometrus garajā posmā, kurā vajadzēja mērot ceļu līdz Monpeljē pilsētai.

Par posma uzvarētāju sprinta finišā kļuva Vācijas riteņbraucējs Andrē Greipels no «Lotto Belisol» komandas, savukārt otrais kārtējo reizi bija slovāks Peters Sagans no «Cannondale» vienības. Tikmēr trešais ierindojās «Argos - Shimano» komandas braucējs vācietis Marsels Kitels.

Latviešu riteņbraucējs Smukulis atkārtoja savu labāko sasniegumu un ierindojās 33.pozīcijā, līderim zaudējot piecas sekundes.

Latvietis šī gada «Tour de France» pirmajā posmā arī finišēja 33.vietā.

Par velobrauciena kopvērtējuma līderi nu kļuvis DĀR braucējs Derils Aimpijs, kurš pārstāv «Orica-Greenedge» komandu. No viņa trīs sekundes atpaliek Edvalds Hāgens («Sky»), bet trešais ir Aimpija komandas biedrs austrālietis Saimons Džerānss, kurš no velobrauciena līdera atpaliek piecas sekundes.

Tikmēr Smukulis kopvērtējumā no 115.pozīcijas pakāpies uz 90.vietu, līderim zaudējot 15 minūtes un 26 sekundes.

Neviens Latvijas riteņbraucējs «Tour de France» velobraucienā nebija piedalījies kopš 2003.gada, kad ar labākajiem sprinteriem cīnījās Romāns Vainšteins.

Pērn «Tour de France» velobraucienā triumfēja brits Bredlijs Viginss, kurš šogad sacensībās nepiedalās traumas dēļ.

Šīs ir jubilejas - simtās - «Tour de France» sacensības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu