Nevis gandrīz, bet ideālas vakariņas

Kaspars Zaviļeiskis
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Gan jau ne vienīgais ar interesi gaidīju nu jau septītā kulinārijas šova startu pašmāju televīzijās. Atvaļinājumā aizgājušā "UgunsGrēka" vietu ieņēmušās "Gandrīz ideālas vakariņas" TV3, savukārt, ir jau trešais kulināriskas ievirzes raidījums. Zinot šova starptautisko kontekstu – adaptēts formāts no britu TV, bija zināmas bažas, kā tajā iekļausies pašmāju populārie ļaudis. Izrādījās, ļoti organiski.

Milzīgs žetons producentiem par izteikti veiksmīgu starta izvēli – braucam ciemos pie mūziķa Ingus Ulmaņa! Nav nekāds noslēpums, ka viņš ir sirsnīgs, komunikabls un atraktīvs tipāžs, kas visnotaļ garantēti ļauj domāt, ka arī viesmīlīgs. Attiecīgi pirmais raidījums izdevies uz urrā, ļaujot gan pasmieties, gan uzzināt tiešām interesantas ēdienu recpetes. Jā, protams, arī to, kā tad Ulmanis dzīvo, kas patiesībā ir vismaz puse no raidījuma būtības – ieskatīties populāro cilvēku mājokļos.

Cik tas ir ētiski vai neētiski, jau neviens vairs mūsdienu sabiedrībā nespriedelē. Dzeltenums medijos ir darījis savu, jo, ja ir pieprasījums, ir arī jābūt piedāvājumam. Līdz ar to,

"Gandrīz ideālas vakariņas" lielā mērā uzskatāmas ne tik daudz par kulinārijas šovu, cik par "ieskaties pa atslēgas caurumu" raidījumu.

Ja pašiem pārraides varoņiem tas nerada nekādas problēmas, tad tās nav jāsaskata arī mums – skatītājiem. Raidījuma mērķis ir arī parādīt, kā viens ar otru spēj komunicēt pirms tam savstarpēji nepazīstami vai tikpat kā nepazīstami populārie ļaudis. Šajā ziņā tipāžu izvēle varbūt arī nebija pati veiksmīgākā – runājot Ingus vārdiem, "iestīvinātais" Māris Gulbis, vēl viena uzņēmēja Binnija Ārberga un aktrise Karina Tatarinova, taču neinteresanti noteiki nekļuva. Par situācijas skaistāku, smieklīgāku, asāku iekrāsošanu parūpējas arī aizkadra balss, kuras piezīmes lielākoties ir trāpīgas un asprātīgas.

Raidījums arī nešķiet ne par īsu, ne par garu, kas, iespējams, tā nebūtu un jau pavisam drīz arī nebūs cita ciemos aicinātāja gadījumā. Ingum, kā jau pieredzējušam skatuves un arī TV darbonim, nesagādāja nekādas problēmas noturēt gan skatītāju, gan arī ciemiņu uzmanību, piedevām izaicinot pēdējos ar pirts apmeklējuma iekļaušanu programmā.

Ja raidījuma producentiem izdosies saglabāt tieši humoristisko pusi, tad viss būs kārtībā arī turpmāk, jo šis nu reiz ir šovs, kurā nopietnība neder. Spriežot pēc pirmā raidījuma, tās kliedēšanai itin veiksmīgi tika ņemts talkā arī alkohols, kas nākotnē varētu radīt diezgan neparedzētus scenārija pavērsienus, par ko gan raidījuma veidotāji, gan skatītāji, protams, būtu tikai sajūsmā. Pašiem varoņiem gan jāuzmanās, jo pie omulīga vakariņu galda labā kompānijā var arī piemirsties, ka viss tiek filmēts...

Atliek vien raidījumā piedalīties aicinātajiem populārajiem ļaudīm novēlēt izturību gatavošanā (Ulmanim no visām receptēm galva acīmredzami tiešām sagriezās vairāk, nekā no "Asiņainās Mērijas"), izdomu viesu izklaidēšanā, kādu odziņu skatītāju aizraušanā (kur palika, piemēram, kāda dziesma no namatēva puses?) un visam pa virsu bagātīgu kārtu humora izjūtas, jo bez tās "Gandrīz ideālās vakariņās" noteikti neiztikt!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu