Zatlera atvadu pasākumā piedalīsies pazīstami mākslinieki

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts prezidenta Valda Zatlera amata termiņa noslēguma pasākumā svētdien Likteņdārzā "Tas vārds, kam spēks" piedalīsies arī daudzi Latvijā pazīstami rakstnieki, mūziķi un citi skatuves mākslinieki, informēja prezidenta preses dienests.

Viņi pasākumā piedalīsies un uzstāsies bez maksas. Valsts prezidenta kanceleja vienīgi segs likumā noteiktās pasākuma apdrošināšanas un izpildīto skaņdarbu autortiesību izmaksas, uzsver prezidenta pārstāvji. Arī vakara režisors un koncepcijas autors Uģis Brikmanis tāpat kā citi mākslinieki koncertā savu darbu un laiku ieguldīs bez atlīdzības.

Pasākumu atbalstīs gan Māra Zālīte, Zigmārs Liepiņš, Mārtiņš Brauns, Nora Ikstena un Sergejs Jēgers, gan Igo, Aiša, Intars Busulis, Ieva Kerēvica, Uldis Marhilēvičs, Olga Rajecka, Rūdolfs Plēpis, Adrians Kukuvass un citi, kā arī muzikālās apvienības "Laimas muzikanti" un "Putnu balle".

Pasākumu organizē Valsts prezidenta kanceleja sadarbībā ar Kokneses fondu, kas saņem mērķziedojumus šī pasākuma tehnisko izdevumu segšanai.

Tā kā pasākums „Tas vārds, kam spēks” notiks brīvā dabā uz salas Koknesē, iedzīvotāji aicināti līdzi ņemt segas sēdēšanai zālienā un labas domas, lai Daugavas malā sarunās veidotu tādu Latviju, kurā ikviens vēlas dzīvot, strādāt un audzināt bērnus, norāda prezidenta preses dienests.

Braucot uz Likteņdārzu, viesi aicināti atvest arī Latvijas laukakmeni (20 – 30 centimetru diametrā), kas ar laiku tiks iemūrēts Likteņdārza amfiteātra akmens krāvumā, vai arī pasākuma laikā ziedot dārza izveidei.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers īsi pirms prezidenta vēlēšanām rosināja Saeimas atlaišanu. Referendums par šo jautājumu notiks 23.jūlijā, un, ja vēlētāji nobalsos par parlamenta atlaišanu, ārkārtas Saeimas vēlēšanas varētu notikt 17.septembrī.

Zatlera pilnvaru termiņš prezidenta amatā beigsies 7.jūlijā, bet 8.jūlijā valsts pirmās personas krēslā sēdīsies pašreizējais parlamentārietis Andris Bērziņš (Zaļo un zemnieku savienība). Zatlers savus turpmākās darbības plānus, tostarp par iespējamo iesaistīšanos politikā, sola atklāt tikai pēc prezidentūras beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu