Valsts prezidentam pasniegta LOK Goda zīme

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LOK/F64

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) Valsts prezidentam Valdim Zatleram pirmdien pasniegusi LOK augstāko apbalvojumu - LOK Goda zīmi, par īpašu atbalstu Latvijas olimpiskajām komandām Pekinas un Vankūveras olimpisko spēļu laikā, kā arī par iesaistīšanos olimpiskās kustības popularizēšanā, īpaši veicinot Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidenta Žaka Roges vizītes norisi Latvijā un Latvijas Olimpiādes organizēšanu jauniešiem un pieaugušajiem, TVNET informē LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe-Vīksne.

Balvu Valsts prezidentam Rīgas pilī pasniedza LOK prezidents Aldons Vrubļevskis un ģenerālsekretārs Einars Fogelis.

"Zatlers ir atbalstījis LOK un olimpisko kustību, palīdzējis celt sporta, kā tautai nozīmīgas jomas prestižu gan nacionālā, gan starptautiskā mērogā. Viņš ir piedalījies "Latvijas Gada balvas sportā" pasniegšanas ceremonijās, Vankūveras un Pekinas olimpiskajās spēlēs kā valsts amatpersona, devies oficiālā vizītē uz SOK un atbalstījis SOK prezidenta Žaka Roges uzaicinājumu apmeklēt Latviju," sacīja Vrubļevskis.

Savukārt Valsts prezidents LOK vadībai uzdāvināja pildspalvu ar savu parakstu.

LOK Goda zīme ir krūšu nozīme piecu sudraba olimpisko riņķu veidolā, kas vainagota ar trīs zelta zvaigznēm virs centrālā olimpiskā riņķa.

Apbalvojumu papildina LOK apliecinājums par Goda zīmes piešķiršanu.

LOK Goda zīme dibināta 1997. gadā - LOK dibināšanas 75. gadadienā. Tā piešķirta visiem Latvijā dzīvojošajiem olimpiskajiem čempioniem, kā arī visām personām, kas, Viļņa Baltiņa aicinātas, parakstīja 1988. gada 17. septembrī publicēto Aicinājumu par LOK atjaunošanu Latvijā (šo ideju ar savām atbalsta vēstulēm un parakstiem divu nedēļu laikā atbalstīja vairāk nekā 30000 cilvēku visā Latvijā).

Vēlākos gados LOK Goda zīme piešķirta gan sportistiem, gan sporta darbiniekiem un sporta atbalstītājiem. Par atbalstu olimpiskajai kustībai Latvijā ar LOK Goda zīmi apbalvoti arī bijušais Latvijas Republikas prezidents Guntis Ulmanis un Latvijas Republikas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu