Iznācis Ērlena Lū romāns "Doplers"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Izdevniecība "Nordisk" laidusi klajā Norvēģijas kulta autora Ērlena Lū (Erlend Loe) romānu "Doplers", informē izdevniecības pārstāvji.

Romāna varonis, atgūstot samaņu pēc kritiena no divriteņa meža vientulībā, izlemj uzgriezt muguru mūsdienu sabiedrības normām un prasībām, cilvēku vietā izvēlēdamies mežu un agrīno mednieka un vācēja dzīvesveidu.

"Dzīvodams mežā, es atpestīju cilvēkus no sevis, bet sevi – no viņiem. Cilvēki tiek pasargāti no mana sarkasma un ienaida, bet es tieku pasargāts no viņu spožuma un truluma."

No citiem Doplers netiek pilnībā atpestīts – audzinot alnēnu ar pubertālām problēmām, mokoties pats ar sava neparastā daikta lielumu, viņš gan dodas uz lielveikalu vājpiena medībās, gan sadraudzējas ar zagli, kas grasījies apzagt viņa paša māju...

Foto: publicitātes

Daudzkārt godalgotais Ērlenns Lū Latvijas lasītājiem pazīstams jau kopš 2005. gada, kad ar panākumiem nāk klajā viņa romāns "Naivi. Super", uzreiz izceļot savdabīgo rakstnieka manieri. 2009. gadā latviski iznāca Ērlena Lū bērnu grāmatas par Kurtu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu