LOK apbalvo tērpu dizaineri Ilzi Mendziņu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LOK/F64

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) ar 500 latu naudas balvu otrdien prēmēja tērpu dizaineri Ilzi Mendziņu, kura vienīgā bija pieteikusies LOK izsludinātajā 2012. gada Londonas olimpisko spēļu Latvijas delegācijas parādes un atpūtas tērpu dizaina un skiču konkursā.

"Dizaineres darbu vērtēja Latvijas olimpieši un potenciālie Londonas olimpisko spēļu dalībnieki, un viņiem redzētais patika," teica LOK prezidents Aldons Vrubļevskis.

Mendziņa, kuras dizainētajos tērpos strādā arī lidostas "Rīga" darbinieki, atzina, ka skiču izstrādē vadījusies pēc tā, lai tērpi būtu ar nacionālo identitāti, taču tajā pašā laikā praktiski un ērti. Tērpu dizainā Mendziņa izmantojusi gaiši zilos, smilšu krāsas, baltos un purpursarkanos toņus un akcentus, kā arī izmantojusi saules simbolu, kas, viņasprāt, ir atbilstošs olimpiskajām spēlēm.

Kā vienu no īpašiem parādes tērpu elementiem dizainere piedāvā apmetni, kas etnogrāfiski ir tuvs Latvijai, un labi sasaucas arī ar spēļu norises vietu, jo arī Lielbritānijā apmetņi bijuši cieņā.

Vrubļevskis pauda cerību, ka turpinot sadarboties ar Mendziņu, drīzumā tiks atrasts tērpu ražotājs, kas kopā ar dizaineri turpinās tērpu pilnveidošanu. Vrubļevskis uzsvēra, ka, meklējot ražotāju, svarīgi būs vairāki kritēriji, jo nozīme ir gan tērpu cenai, gan tam, vai ražotājs spēj piedāvāt plašu pakalpojumu klāstu, jo bieži vien esot tā, ka uzņēmums ir gatavs izgatavot tikai kādu no tērpa elementiem, kas savukārt kopējo procesu un komplektāciju tikai paildzina.

Jau ziņots, ka maija sākumā LOK aicināja pašmāju modes speciālistus piedalīties Olimpiskās delegācijas parādes un atpūtas tērpu dizainu izstrādes konkursā dalībai 2012.gada Olimpiādes spēlēs Londonā.

Konkursa dalībnieki bija aicināti izstrādāt mūsdienīgu, atraktīvu un labi atpazīstamu Latvijas Olimpiskās delegācijas tērpu kolekciju vasaras sezonai, kurā Latvijas sportisti, treneri, mediķi un delegācijas vadība ietu Olimpisko spēļu atklāšanas parādē, nēsātu to no olimpiskajām sacensībām brīvajā laikā, kā arī dažādos reprezentatīvos pasākumos.

Dizains bija jāizstrādā gan sieviešu, gan vīriešu parādes un atpūtas tērpiem, kas būtu piemērots nēsāšanai vasarā Londonā (Lielbritānija), kur klimatiskie apstākļi īpaši neatšķiras no Latvijas.

Iepriekšējo reizi LOK ar Latvijas apģērbu kompāniju sadarbojās 2004. gada Olimpiādes spēlēs Atēnās.

XXX Olimpiādes spēles Londonā notiks no 2012. gada 27. jūlija līdz 12. augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu