Broders un Dobele uzvar Latvijas Amatieru golfa čempionātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.golfs.lv

Kāris Broders un Linda Dobele svētdien «Ozo Golf Club» laukumā uzvarēja 26. Latvijas Amatieru golfa čempionātā, kur laureātus noteica trīs dienas ilgās sacensībās, startējot vairāk nekā 80 dalībniekiem, TVNET informē Latvijas Golfa federācijas (LGF) preses daļa.

Broders kļuva par vīriešu konkurencē pirmo pieckārtējo Latvijas čempionu, pievienojot vēl vienu titulu 2006., 2008., 2009. un 2010. gadā izcīnītajām uzvarām. Trīs kārtu summā Broders pirmo vietu nodrošināja ar 217 sitieniem jeb vienu sitienu virs teorētiski nepieciešamās normas (PAR).

Labāko rezultātu 23 gadu vecais Broders sasniedza turnīra pirmajā dienā, 18 bedrītes izspēlējot ar 70 sitieniem jeb -2 zem PAR. Turpmākajās divās kārtās uzvarētāja rezultāts bija attiecīgi 72 un 75 sitieni. Otro vietu ieguva pērnā gada čempions Roberts Eihmanis, no uzvarētāja atpaliekot 10 sitienus, savukārt trešais ar +17 virs PAR finišēja Mikus Gavars.

Dobelei uzvaru sieviešu konkurencē nodrošināja 226 sitieni jeb +10 virs PAR, un 19 gadus vecā spēlētāja pirmo reizi palika nepārspēta tik augsta līmeņa sacensībās. Uzvarētājai 14 sitienus zaudēja otrās vietas ieguvēja Anna Diāna Švanka, bet Ievas Čačes rēķinā bija vēl par sešiem sitieniem vairāk, un viņa finišēja trešā. Uzvarētājas titulu šoreiz nevarēja aizstāvēt Krista Puisīte, kura viņpus okeānam gatavojas jūlijā startēt ASV sieviešu amatieru čempionāta kvalifikācijā.

Broders no Lielbritānijas Latvijā atgriezās pēc pabeigtām mācībām Lafboro universitātē, kur spēlēja arī augstskolas golfa komandā. Ar gūto uzvaru un savu spēli Latvijas čempionātā Broders ir apmierināts, lai gan atzina, ka būtu vēlējies nospēlēt ar rezultātu, kas nepārsniegtu laukuma PAR.

Kārlis Broders: «Par uzvaru puslīdz drošs varēju būt tikai pēdējās bedrītēs, bet līdz tam bija ļoti nopietna cīņa ar Miku Gavaru un Robertu Eihmani. Visi labi spēlējām. Žēl, protams, ka neizdevās nospēlēt ar PAR, bet ar savu spēli esmu tīri apmierināts. Esmu ticis skaidrībā ar savām kļūdām, pie tām strādāju, un tad ir arī rezultāts.»

Savukārt Dobele pēc vidusskolas absolvēšanas plāno nākamajā sezonā turpināt spēlēt golfu un mācīties kādā ASV universitātē. Uzvarētāja priecājas, ka izdevies sadziedēt senu rokas savainojumu un pašlaik var tiekties pēc arvien augstākiem rezultātiem.

Linda Dobele: «Bija interesants turnīrs, viltīgas karoga pozīcijas uz grīniem. Labi situ un ripināju, nospēlēju stabili. Ļoti žēl, ka nevarēja spēlēt māsas Puisītes, jo jutos labi un būtu interesanti ar viņām pacīnīties. Cerams, tiksimies augustā «Latvian Open» turnīrā. Divus gadus mana spēle bija iestrēgusi un sacensībās nevarēju parādīt, ko spēju, turklāt pagājušajā gadā ilgi traucēja rokas trauma. Tagad beidzot esmu pārkāpusi slieksni un viss strauji sāk notikt. Ļoti ceru, ka izdosies atrast ASV piemērotu augstskolu, kur mācīties un turpināt spēlēt golfu.»

Gandarīts par izdevušos nacionālo čempionātu ir Latvijas Golfa federācijas prezidents Vitauts Tučkus, uzsverot, ka pieaug gan golferu skaits, gan labāko spēlētāju meistarības līmenis olimpiskajā sporta veidā.

Vitauts Tučkus: «Ar visas golfa sabiedrības ieguldījumu sasniedzam arvien labākus rezultātus, par ko īpašu paldies ir pelnījuši jauno golferu vecāki. Pieaugot spēlētāju konkurencei, nākotnē varam rēķināties ar vēl labākiem panākumiem gan turnīros Latvijā, gan starptautiskās sacensībās.»

Latvijas Amatieru čempionāts ir augstākā līmeņa amatieru sacensības Latvijā, kuras organizē Latvijas Golfa federācija (LGF) sadarbībā ar «Ozo» golfa klubu. Latvijas nacionālais čempionāts pirmo reizi notika 1987.gadā Zviedrijā, no 1995. līdz 1997.gadam uzvarētājus noteica Nītvaljas laukumā Igaunijā, bet Latvijā sacensības notiek kopš 1998.gada.

Visās līdzšinējās sacensībās kopš 1995.gada ir piedalījušies tikai trīs spēlētāji - Andris Keisels, Māris Gulāns un LOK Goda prezidents Vilnis Baltiņš, kuri bija spēlētāju sarakstā arī šoreiz.

Golfā amatierisms nav meistarības līmeņa, bet gan spēlētāja statusa raksturojums. Nacionālie amatieru čempionāti ir vienas no prestižākajām ikgadējām sacensībām arī tradicionālajās golfa lielvalstīs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu