Kino apskats: Breds Pits cīnās pret zombijiem (20)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Breda Pita jaunais grāvējs «Pasaules karš Z» («World War Z») jau nonācis uz Latvijas ekrāniem un daudziem kino mīļiem šī filma ir viens no gaidītākajiem notikumiem šajā filmu pārbagātajā vasarā. Režisora krēslā iekārtojies Marks Fosters (Marc Forster), kuru daudzi pazīst dēļ filmām «Quantum of Solace», «Finding Neverland» un daudzām citām.

Tagad mēs zinam droši!

Ja pilnīgi visa cilvēce apvienosies un izraus sev visus zobus, zombiju apokalipses draudi būs novērsti pašā saknē un pieaugs pieprasījums pēc dažādiem putru ēdieniem!

Apraksts: Pandēmija pārņem valsti pēc valsts, kontinentu pēc kontinenta. Bojā iet tūkstošiem kareivju Krievijā, Eiropā, Āzijā un ASV. Zeme atrodas uz globālas katastrofas sliekšņa. Apvienoto Nāciju darbinieks Džerijs Leins cenšas atrast veidu, kā apturēt tuvojošos apokalipsi. Pagaidām nevienam nav zināms, kā tikt galā ar ienaidnieku, kurš jau ir miris...

Pārdomas: Ilgi gaidītā katastrofas filma «Pasaules karš Z» ir klāt. Patiesībā grūti ir nodefinēt šīs filmas žanru, torētiski tā ir filma par infekciju, kuras rezultātā cilvēki pārvēršās zobijos, tātad šausmu filma, bet patiesībā tā būtu definējama kā asa sižeta katastrofas filma. Lai nu kā nebūtu, pati filma ir lieliska un divas stundas paskrien nemanot.

Kadrs no filmas «Pasaules karš Z»
Kadrs no filmas «Pasaules karš Z» Foto: Ekrānuzņēmums no YouTube video

Filma sākas salīdzinoši agresīvi, vien pāris minūtēs skaidrojot ar dažādu kadru kolāžu, kuri skaidro, ka daba nav apmierināta ar cilvēku attieksmi pret to un pasaulē sāk notikt dažādas dīvainas lietas, kurām valdības nepievērš pietiekami daudz vērības. Tiek ignorēti arī dažādu zinātnieku ieteikumi un jau pēc mirkļa mēs redzam galveno varoni Džeriju, kuru atveido Breds Pits. Kā noprotams, Džerijs ir izbijis militārists, kurš nolēmis atteikties no karjeras ģimenes dēļ. Jau pavisam drīz viņi iekļūst masu panikā, kura izcēlusies dēļ infekcijas, kura turpina strauji attīstīties. Pareizi, tie ir zombiji, atliek vien iekost kādam cilvēkam un jau pēc dažām sekundēm tas kļūst par zombiju un tā tālāk. Šeit arī sākas filmas piedzīvojumi.

Džeriju,

kā tautā saka, brīvprātīgi - piespiedus kārtā nosūta misijā ar kādu gudru zinātnieku, kurš esot cilvēces vienīgā cerība. Cerība ir laba lieta, bet ja šī cerība ir neveikls idiots, tad gadās paklupt ar ieroci rokās jau pēc pāris minūtēm un parādīt pārējiem kā tad īsti izskatās cilvēces vienīgās cerības smadzenes un aplijuša lidmašīnas klāja.

Džerijs uzzin, ka ir vismaz divas vietas uz pasaules, kur cilvēki ir drošībā, Ziemeļkoreja, kur visiem iedzīvotājiem ir izrauti zobi, tātad neviens nevienam iekost nav spējīgs un Izraēla, kura laicīgi ir uzbūvējusi pilsētai apkārt milzu sētu, jo viņiem ir apnicis, ka ebreji mūžīgi cieš vairāk. Džerijs izvēlas tuvāk papētīt sienu, nevis bezzobainos korejiešus.

Paši zombiji nav lēni muļļas, kā ierasts būtu ierasts. Šie zombiji vairāk atgādina lielisko «28 Days Later», kur zombiji bija ātrāki par citiem un nevis tiecās ēst smadzenes, bet gan skrāpēt un kost, tādejādi nododot infekciju nākamajam upurim. Un ātri zombiji nav smieklīgi zombiji.

Kadrs no filmas «Pasaules karš Z»
Kadrs no filmas «Pasaules karš Z» Foto: Ekrānuzņēmums no YouTube video

«Pasaules karš Z» ir lieliska izklaide ar vairākiem momentiem, kad skatītājs var ne pa jokam salekties no izbīļa, tomēr filmai ir daži pamatīgi trūkumi. Pirmkārt, viskaitinošākais moments ir PG-13 vecuma ierobežojums. Šī zīme raksturo vienu, filma jauniešiem, tātad tā ir zombiju filma, kurā asiņu nav. Nav obligāti visu rādīt pretīgos tuvplānos, bet reizēm pietrūkst detaļu, lai rastos sajūta, ka runa tomēr ir par zombijiem, nevis plīša lācīšiem. PG-13 pēc būtības ir ņirgāšanās par šo žanru kā tādu. Otrkārt, lai arī mirst simtiem miljonu, notiek pasaules apokalipse, šajā filmā ir tikai viens tēls un viens aktieris kas to atveido, proti, Breds Pits. Visi pārējie kā viens ir bezjēdzīgi, garlaicīgi un lieki. Pietrūkst vairāk interesantu tēlu, kuri spētu filmu padarīt interesantāku.

Drusku kaitinoša bija arī paviršā un agresīvā filmas montāža. Daudz kas izpalika, daudz kas bija grūti uztverams un šķiet, ka filmas veidotāji cer, ka mūsu iztēle aizlāpīs šos caurumus, bet tas nav pareizi. Jebkurā gadījumā, «Pasaules karš Z» ir laba filma un Breds Pits ir lielisks.

Noteikti iesaku apmeklēt šo filmu kinoteātrī, bet obligāti parasto, nevis 3D versiju. «Pasaules karš Z» ir sliktākais 3D, kādu esmu jebkad redzējis, precīzāk sakot, tajā vienkārši 3D efekti izpaliek. Godīgi sakot,

3D pamanīju tikai filmas titros.

Patīkams fakts, ka lai arī «Pasaules karš Z» ir zombiju apokalipses filma, tajā viscauri strāvo savāds, bet patīkams melnais humors, sākot no mūsu cerības lodes ielaišanas sev pierē, beidzot ar zombiju zobu klabināšanu un dažādiem dialogiem. Laba filma, lieliska izklaide, sliktākais 3D pasaulē.

Vērtējums: 8/10

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu