Smukulim 103.vieta «Tour de France» otrajā posmā (1)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no «Katjuša» komandas svētdien izcīnīja 103.vietu simtā prestižā daudzdienu velobrauciena «Tour de France» otrajā posmā.

156 kilometrus garajā posmā, kas norisinājās no Korsikas salas līdz Ažaksjo pilsētai, pie uzvaras tika beļģietis Jans Bakelants no «Radioshack Leopard» komandas. Pateicoties panākumam, beļģis saņēmis arī kopvērtējuma līdera dzelteno krekliņu. Otrajā vietā sekundi aiz līdera ierindojās slovāks Peters Sagans («Cannondale»), bet trešajā - polis Mihals Kvjatkovskis no «Omega Pharma-Quickstep» komandas.

Posma pēdējos kilometros Bakelants veica atrāvienu un finišēja vienatnē. Smukulis finišu sasniedza grupā, kas līderim zaudēja piecas minūtes un 39 sekundes.

Tikmēr pirmā posma uzvarētājs vācietis Marsels Kitels («Argos - Shimano») no līderiem sāka atpalikt brīdī, kad sākās sarežģīti kāpumi. Posma noslēgumā Kitels finišēja viena 169.vietā, no uzvarētāja atpaliekot 17 minūtes un 35 sekundes.

Bakelants tagad kļuvis arī par kopvērtējuma līderi. No viņa sekundi atpaliek Sagans un Kvjatkovskis. Tikmēr Smukulis kopvērtējumā ieņem 103.pozīciju, no līdera atpaliekot tikpat, cik zaudēja šajā posmā.

Kā ziņots, pirmajā posmā latvietis finišēja 33.vietā.

Neviens Latvijas riteņbraucējs «Tour de France» velobraucienā nebija piedalījies kopš 2003.gada, kad ar labākajiem sprinteriem cīnījās Romāns Vainšteins.

Kā ziņots, pērn «Tour de France» velobraucienā triumfēja brits Bredlijs Viginss, kurš šogad sacensībās nepiedalās traumas dēļ.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu