«Prāta Vētras» koncerts Glastonberijā bija emocionāls (119)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Grupas «Prāta vētra» koncerts pasaulē pazīstamajā Glastonberijas festivālā pašiem grupas dalībniekiem bijis emocionāls un īpašs, tā īsi pēc savas uzstāšanās atzina grupas dalībnieki Renārs Kaupers un Jānis Jubalts.

Grupas solists Renārs Kaupers koncertu novērtēja kā emocionālu, īpaši izceļot «latvisko» aspektu - lielo latviešu fanu skaitu. «Zinājām, ka būs latvieši, bet bija padaudz,» atzina Kaupers.

«Pacilājoši un viegli,» vērtēja grupas ģitārists Jānis Jubalts.

Dažreiz pirms nozīmīgiem pasākumiem gadoties pārnervozēties, pārdegt, taču šoreiz grupa piegājusi koncertam viegli.

Abi grupas dalībnieki apliecināja, ka labprāt atgrieztos festivālā arī nākotnē, piemēram, uzstājoties uz kādas citas skatuves.

Jubalts atzina, ka Glastonberijas festivāls ir īpašs. «Publikai esam kā pilnīgs jaunums, kā svaiga apelsīnu sula, ko var izgaršot,» teica mūziķis. Arī grupu pašu pārsteiguši mērogi. Pēc Jubalta teiktā, daudz var stāstīt un lasīt par to, taču citādāk ir to redzēt savām acīm.

Viņš salīdzināja, ka

Latvijas festivāli mēroga ziņā ir zirnītis, bet šo varētu raksturot kā ķirbi.

Kaupers piebilda, ka tas ir «ķirbis starp festivāliem, labi kopts, visi dārznieki ļoti akurāti darbojas». «Tas ir apbrīnojami. Tas ir kā sarīkot mazu olimpiādi - cik grupas atbrauc, aizbrauc, katru sagaidīt, pavadīt, katram savs raideris. Tajā pat laikā tas viss notiek lielā mierā,» teica mūziķis.

Jubalts sprieda, ka Lielbritānijā ir liela tradīciju bāze, - festivālu rīkošana ir organizatoru asinsritē. Kaupers atzīmēja, ka pasākuma apmeklētāji labprāt uz to ved arī mazus bērnus, līdz ar to jau kopš bērnības cilvēki ir mūzikas, festivālu kultūrā.

Vaicāti, kāds bija ceļš līdz Glastonberijai, Kaupers uzsvēra grupas menedžmenta darbu. Menedžmenta pārstāves jau pirms vairākiem gadiem iepazinušās ar Mārtinu Elbornu, kas ir viens no galvenajiem mākslinieku atlasītājiem. Viņš bija ieradies uz vairākiem mūzikas pasākumiem Baltijas valstīs, piemēram, Tallinā notiekošo «Music Week», bet pērn - uz «Prāta Vētras» koncertu Skonto stadionā. Pēc tā radusies iespēja piedalīties Glastonberijā.

Sākotnēji grupas uzstāšanās bija paredzēta uz otras lielākās festivāla skatuves «Other Stage», taču Kaupers sprieda, ka tās pārcelšana uz mazāku skatuvi «John Peel Stage» bijusi pareizāka, jo visam jānotiek pakāpeniski. Kaupers teica, ka būtu jauki atgriezties festivālā arī citu gadu.

Par repertuāru festivāla koncertam grupa spriedusi divus trīs mēnešus pirms tā, taču bijis skaidrs, ka tiks izpildītas dziesmas no jaunā albuma. Mūziķi norādīja, ka

vajag nolikt sevi skatītāju vietā, apzinoties, ka viņu priekšā ir jauna grupa.

Uz koncerta beigām par dziesmu secību grupa vienojās uz skatuves.

Jubalts stāstīja, ka dienu pirms ierašanās noskatījies Glastonberijas dienasgrāmatu, kur rādītas lietus peļķes, tāpēc viņu pārsteiguši sausie laika apstākļi, kas sagaidīja festivālā. «Ieradāmies zābakos, bet - kur ir peļķes? Es gaidu dubļus,» par Glastonberijas festivālam raksturīgā lietus neesamību jokoja mūziķis.

«Prāta Vētra» Glastonberijas festivālā ieradusies piektdien. Kaupers teica, ka no citiem izpildītājiem izdevies aplūkot «Portishead», «Chic» un Nailsu Rodžersu, «Arctic Monkeys», savukārt Jubalts izvēlējies apskatīt mazākas teltis.

Kopumā uz Glastonberiju, ieskaitot grupas dalībniekus, atceļojusi komanda 12 cilvēku sastāvā.

Komentāri (119)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu