Tehniskās problēmas koru konkursa tiešraidē novērstas (35)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter@Dziesmu_svetki

Tiešraidē no Latviešu biedrības namā notiekošā dziesmu svētku koru konkursa mājas lapā «www.ltv.lv» šodien bija radušās tehniskas problēmas ar skaņu, par ko vairāki skatītāji mājas lapā pauda sašutumu; Latvijas televīzija (LTV) noskaidroja problēmas cēloņus un tagad jau tie ir novērsti, sacīja LTV pārstāve Laura Brokāne.

«Bija problēmas ar interneta pieslēgumu. Taču tagad viss ir salabots,» sacīja Brokāne. Viņa arī norādīja, ka

skatītāji varēs labā kvalitātē šo koncertu noskatīties «ltv.lv» mājas lapā arhīva sadaļā.

Raustījās attēls un čerkstēja skaņa

Mājas lapā « www.ltv.lv» vairāki skatītāji iepriekš pauda satraukumu un neapmierinātību ar tiešraidi no Latviešu Biedrības nama, kur dzied senioru kori. Viņi lūdza novērst skaļo čerkstoņu un attēla raustīšanos, lai varētu baudīt iemīļoto koru uzstāšanos.

Svētku norisi vienlaikus atspoguļo trijās platformās

LTV plaši atspoguļos dziesmu svētku norisi un tiešraides sāksies ar Koru kariem interneta platformā, kas tiks pārraidīti 18 stundas no vietas, informēja televīzijas pārstāve Laura Brokāne.

Sabiedriskā televīzija XXV Vispārējos latviešu dziesmu un XV deju svētkus pārraidīs trijās platformās – LTV1, LTV7 un portālā «www.ltv.lv». Pirmoreiz portālā būs iespēja pilnā garumā noskatīties koru, deju un pūtēju orķestru skates, informē Brokāne.

Dziesmu svētku norisi atklās tradicionālie Koru kari, kuros par skanīgākā titulu cīnīsies 52 labākie Latvijas kori. 18 stundas ilgā tiešraide internetā būs skatāma 29. jūnijā no pulksten 11. Portāla lietotāji varēs vērot arī deju skati 1.jūlijā no pulksten vieniem un pūtēju orķestru krāšņās sacensības visas dienas garumā 2. jūlijā no pulksten deviņos rītā.

Tiešraižu programma

Pirmajā svētku dienā 30. jūnijā pulksten 12 LTV1 un «www.ltv.lv» tiešraidē rādīs svētku ekumēnisko dievkalpojumu. Pulksten 18.45 svētku noskaņu turpinās Garīgās mūzikas koncerts. Ieskaņas kulmināciju tiešraidē no Dziesmu svētku parka būs iespēja baudīt no pulksten 21.15 Svētku atklāšanas ceremonijā ar virsdiriģentu un virsvadītāju godināšanu.

LTV1 un portāls 1.jūlijā pulksten 21.15 demonstrēs Latviešu tautas tērpu skates noslēguma uzvedumu, kurā piedalīsies nomināciju uzvarētāji no visas Latvijas. Savukārt 2. jūlijā pulksten 21.15 Latvijas kordiriģentu koris un citi mūziķi aicinās svinēt «Gaismas pils» autora, komponista Jāzepa Vītola dzimšanas dienu koncertā «Jāzepam Vītolam – 150».

3. jūlijā pulksten 21.20 televīzijā un internetā tiešraidē pārraidīs Vokāli simfoniskās mūzikas koncertu, kurā apvienosies Latvijas profesionālie mūzikas kolektīvi – Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, Liepājas simfoniskais orķestris, Latvijas Nacionālas operas orķestris, «Sinfonietta Rīga», profesionālie un labākie amatierkori, kā arī spožākie solisti.

Brokāne stāsta, ka pirmoreiz svētku vēsturē LTV1 piedāvās mazākumtautību kolektīvu koncertuzvedumu «Zem vienas debess», ko demonstrēs 4. jūlijā pulksten 21.20. Būs iespēja izdzīvot tautas mūzikas koncertā «Raksti» 5. jūlijā pulksten 21.15.

Pūtēju orķestru dižkoncerts «Novadu stāsti» gaidāms 6.jūlijā pulksten 17 LTV7 un «www.ltv.lv», kā arī pulksten 18.30 LTV1 tiešraidē. Piecu stundu ilgajā koncertā 60 orķestri pa Vecrīgas ielām iesoļos Doma laukumā, lai mūzikas valodā stāstītu par piederību savai zemei - savam novadam, mājām un ģimenei.

Deju lieluzvedumu «Tēvu laipas» tiešraidē rādīs LTV1 un portāls 6. jūlijā pulksten 22.

7. jūlija rītā LTV pieslēgsies svētku dalībnieku gājienam. Visās trijās platformās – LTV1, LTV7 un «www.ltv.lv», parādot tuvplānā pēc iespējas vairāk kolektīvu. Televīzijas pārstāve Brokāne informēja, ka katram skatītājam būs iespēja ieraudzīt savus radus un draugus norises vietā pie Brīvības pieminekļa kanālā LTV1, Brīvības un Ģertrūdes ielu krustojumā portālā, savukārt LTV7 tiešraidē sagaidīs gājiena dalībniekus tā noslēguma punktā pie Dailes teātra.

Noslēguma koncerts «Līgo!» un sadziedāšanos pārraidīs LTV1 7. jūlijā pulksten 19 un LTV7 pulksten 21.30, varenā 427 koru kopkorī, kā arī 30 tautas deju kolektīvu un 37 pūtēju orķestru sniegumā.

Arī Esplanādē būs novietoti lielie ekrāni

Brokāne informē, ka no 30.jūnija tiešraidē darbosies radoši informatīvā telpa «Esplanāde – 2014». Raidījuma vadītāji būs Eva Ikstena – Strapcāne un Dāvids Ernštreits. Raidījumu varēs noskatīties LTV1 un portālā.

Dziesmu un Deju svētku raidījumus pieteiks un vadīs LTV žurnālisti Dāvids Ernštreits, Jānis Geste, Gusts Kikusts, Karīna Rubene, Armands Tripāns, Renārs Zeltiņš, Sandra Zviedre un Kristīne Želve.

Savukārt visu XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV deju svētku raidījumu arhīvs arī pēc svētkiem būs pieejams «www.ltv.lv/lv/dzsv/».

Svētkiem gatavojas 40 000 dalībnieku - kolektīvi no Latvijas, latviešu diasporas un ārvalstīm.

Komentāri (35)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu