Grib aizliegt lēkt no tiltiem (64)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairums noslīkušo un peldēšanas laikā cietušo ir bijuši alkohola reibumā, piektdienas rīta intervijā Latvijas Radio raidījumā «Labrīt!» pauda Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes priekšnieks Edgars Rudzītis.

Viņš arī atzina, ka visbiežāk uz ūdens nelaimē nokļūst gados jauni vīrieši, kas ir nedaudz iereibuši. Nereti, lai peldētājs būtu iereibis, pietiek ar alus dzeršanu.

Tiesa, reizēm cilvēki peldoties ir nevis alkohola reibumā, bet gan ir pārvērtējuši savus spēkus.

Pārsvarā nelaimes notiek tautā iemīļotās peldvietās, nevis oficiāli izveidotajās peldvietās.

Grib aizliegt lēkt no tiltiem

Rudzītis arī atzina, ka pašvaldības policija šobrīd izvērtē, kā normatīvajos aktos noteikt aizliegumu cilvēkiem peldēšanas laikā lēkt no tiltiem un citām vietām. Rudzītis skaidroja, ka normatīvajos aktos nepietiktu ar aizliegumu lēkt tikai no tiltiem, tāpēc ir vajadzīgs apzināt arī citas vietas, no kurām pārgalvīgākie peldētāji varētu lēkt ūdenī.

Pēc tam, kad tas būs izdarīts, spēkā varētu stāties aizliegums lēkt ūdenī no jebkuras bīstamas vietas.

Vaicāts, kā pārtraukt cilvēkiem riskēt ar dzīvību, lecot ūdenī, Rudzītis norādīja, ka jau no bērna kājas mājās ir jāmāca, ko nedrīkst darīt peldoties. Nozīmīga loma ir arī skolā stāstītajam.

Šovasar ir silts un peldas daudzi. Vēl nav beidzies jūnijs, bet peldoties dzīvību zaudējuši jau aptuveni 20 cilvēki.

Komentāri (64)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu