Mazda3 pieņem lielās māsas dizainu (7)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mazda3 ir nākamais modelis japāņu zīmola klāstā, kurš ieguvis jaunākos KODO dizaina valodas vaibstus un tagad līdzinās pārdošanā jau esošajai jaunās paaudzes Mazda6 un krosoveram CX-5.

Bez tā, ka Mazda3 ir ieguvusi jaunu dizainu, nedaudz ir mainījušies arī auto gabarīti. Kompaktais hečbeks aizvien ir 4460 milimetrus garš, taču platumā tas ir pieaudzis par 40 mm līdz 1795 mm un par 20 mm sarucis augstumā (tagad 1450 mm). Riteņu bāze ir mazliet garāka (+60 mm) un tagad ir apaļi 2,7 metri. Tāpat var atzīmēt, ka inženieriem ir izdevies atrast vairāk telpas bagāžniekā un tagad tā tilpums ir 350 litri. Tas ir par 10 litriem vairāk, ja salīdzina ar iepriekšējās paaudzes Mazda3.

Startējot tirgū, Mazda3 tiks piedāvāta ar trim dažādiem četru cilindru benzīna motoriem un vienu dīzeli. Bāzes dzinējs būs benzīnnieks ar 1,5 litru darba tilpumu un 100 zirgspēkiem (150 Nm). Ja ar to ir par maz, tad pārējās opcijas benzīnnieku klāstā ir 2 litru dzinēji ar 120 vai 165 zirgspēkiem (abiem 210 Nm). Dīzeļdzinēju cienītājiem tikmēr tiks piedāvāts 2,2 litru motors ar pasaulē zemāko kompresijas pakāpi (14:1) un divām turbīnām; agregāts attīsta 150 zirgspēkus un 380 Nm un jau šobrīd atbilst Euro 6 izmešu normām.

Visi dzinēji standartā strādā pārī ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu un stop/start sistēmu. Sešu pakāpju automāts turpretim ir pieejams tikai 120 ZS benzīnniekam un dīzelim, savukārt Mazda jaunā bremžu enerģijas rekuperācijas sistēma būs pieejama tikai jaudīgākajam benzīna modelim.

Būtiskākās izmaiņas salonā ir līdz 7 collām palielinātā skārienjutīgā ekrāna pacelšana paneļa virspusē un projekcijas ekrāna uzstādīšana virs instrumentu paneļa, lai vadītājs iespējami maz novērstu skatienu no ceļa. Tāpat var atzīmēt, ka Mazda3 ir ieguvusi jaunas tiešsaistes izklaides iespējas, ja mediju sistēmai pieslēdz viedtālruni; tā varēs ērti pārlūkot īsziņu saraksti, kā arī pārbaudīt jaunumus populārākajos sociālajos tīklos, piemēram, Facebook un Twitter.

Mazda3 iet līdzi laikam un līdzīgi kā konkurenti par papildu samaksu piedāvās dažādas atbalsta un drošības sistēmas. Starp tām var atzīmēt automātisko avārijas bremzēšanas iekārtu, gudrās gaismas, joslu maiņas asistentu un citas.

Tirdzniecībā Eiropā Mazda3 pakāpeniski nonāks šā gada rudenī, taču cenas ražotājs pagaidām neatklāj.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu